Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2009, 15:37   #1
bjkkrtl
 
bjkkrtl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Köpeklerde Kulak ve Kuruk Kesmek !

Öncelikle yaradılıştan başlayalım: Allah neden köpeğe kulak ve kuyruk vermiştir? bu haynaların ihtiyaçlarını duygularını hastalık ve sağlıklarını ifade edebileceği yegane organları kuyruk ve kulaklarıdır. özellikle kulakları onların sesleri daha iyi takip etmeleri, etrafta olup bitenleri incelemek ve algıalamkta kullandıkları hayati organlardır. kuyrukları her ne kadar çok az kişi tarafından bilinse de , hayvanların koşma, iki ayak üğstüne kalkmalarında vb durumlarda onların dengelerini sağlayan önemli organlarıdır. ve unutmayalım ki, bunlar doğuştan gelen uzuvlardır.

şimdi kendi kulaklarımızın bu şekilde kesildiğini hayal edelim... aynada kendini sırf daha sert göstermek için kaç kişi kulaklarını keser? kimse ! lütfen bu tip alışkanlaıklardan vaz geçelim.

estetik görünüş, daha sert görünüm veya kavga - dövüş esnasında hayvanın daha az yaralanması amaçlarına dayanan kulak ve kuyruk kesmek, hayvanın duyularını ve denge problemini beraberinde getirmekle birlikte aynı zamanda bilinçsiz yapılan tıbbi müdahaleler ile , hem hayvanın dengesin kesimlerde çirkinleşmesine hem de enfeksiyon vasıtası ile kalıcı problemlere, hatta ve hatta ölümcül sonuçlara varabilmektir. (örnek, selçuk'un köpeği çarli... veteriner kuyrtuk vekulağını kesti, hayvan bir ay sonra enfeksiyondan öldü. )

Hayvanları Koruma Kanunu'nda, hayvanlara müdahaleler kısmında
madde 8 şöyledir :
Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır. Hayvanların,yaşadıkları sürece,tıbbi amaçlar dışında organ veya 1 dokularının tümü yada bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez. Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır.

Bir hayvana tıbbi amaçlar dışında,onun türüne ve etiyolojik özelliklerine aykırı hale getirecek şekilde ve dozda hormon ve ilaç vermek, çeşitli maddelerde doping yapmak, hayvanların türlerine has davranış ve fiziki özelliklerini yapay yöntemlerle değiştirmek yasaktır.

CEZAİ HÜKÜMLERDE DE MADDE 28 DE ŞÖYLE GEÇER

8.inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına yedibuçukmilyar lira idari para cezası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına
birmilyar lira idari para cezası.Bu kanunları yazmamdaki amaç evcil hayvan besleyenlerin bilgilenmesidir.
Köpeklerin kulaklarını kestirmek isteyen kesim genellikle köpeklerini döğüştürmek isteyenlerdir. Bunun yanı sıra
çoban-bekçi köpekleri sahipleri de isterler,yukarıda açıkladığım sebeplerden. Av köpeklerinin de kuyruğunun kesilmesi, av esnasında çalıya çırpıya kuyruğun takılıp yaralanmaması içindir.

İşlevsel yada tedbir amaçlı uygulamalarda yapılmaktadır. Şu bir gerçektir ki, doğal olan güzeldir.Yaratandan daha mükemmel düşünmemiz mümkün müdür? Kuyruğunu, kulağını,dişlerini,tırnaklarını amaçsız mı yaratmıştır? Köpeklerin - kedilerin kuyruğu, kulağıvücut dillerinin bir parçasıdır. Onlar evindiklerinde,kızdıklarında,acıktıklarında v.b duygularını kulaklarıyla,kuyruklarıyla ifade ederler.Kedilerin tırnaklarının çekilmesi genellikle evdeki eşyalara zarar verilmesini önlemek için istenir. Tırnaklar; kedilerin
savunma ve avlanma işlevini yerine getirir.


neticede, onlara zarardan başka bir faydası olmayan sadece işlevsel sebeplerle kesimlerden kaçınılmalıdır. Yaralanma, sakatlanma ve işlevini yitiren organların kesilmesi ise, sağlık açısından gerekli olduğundan hekimlerce opnaylanmaktadır.

LÜTFEN:

onların hayatını etkileyen bu kasaplıktan kurtulalım... HERŞEY DOĞAL GÜZELDİR...


Not : Alıntıdır .
__________________
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene !


Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir.
Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur...
Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur.
bjkkrtl Ofline   Alıntı ile Cevapla