Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-07-2009, 09:28   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
çok para be !!

BEŞİKTAŞ Kulübü’nde anlam veremediğim gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.. Genel sekreter Kenan Öner’in hataları nedeniyle takımdan gidenleri anladım ama gelen oyuncularda da sorun var.. Yeni sezona 2 kupalı şampiyon unvanıyla girecek olan Beşiktaş, sanıyorum Mehmet Topuz kompleksinden transferde yanlış üstüne yanlış yapıyor..

YANLIŞLARI sayıyorum:

1. NOBRE’YE ödenen para.. Geçen sezonun en kritik dönemini belindeki sakatlık nedeniyle ‘pas’ geçen Nobre, menajeri Juan Figer’in uyanıklığı sayesinde Beşiktaş Kulübü’nden astronomik bir para kopardı.. 3 yıldır 1.1 milyon Euro’ya oynuyordu.. Yeni yapılan anlaşmayla bu rakamı yıllık 2.2 milyon Euro’ya çıkardı..

2. DELGADO’YA yapılan yatırım.. Tamam, bonservisini Ülker aldı ama Beşiktaş da Arjantinli oyuncuya ilk günden beri fazlasıyla bonkör davrandı.. Mukavelesini yıllık 2.1 milyon Euro’dan yeniledi, ayrıca Ülker’de bulunan bonservis hakkını da satın aldı.. Sonuç: Tam bir fiyasko! Adam yine sakatlandı, Şampiyonlar Ligi maçlarında yok.. Atsan parasını ödemeden atamazsın, satsan ancak bedavaya satarsın..

3. NİHAT’IN maliyeti.. 30 yaşını geçmiş bir futbolcuya, 4 yıl için 12 milyon Euro garanti para (yıllık 3’er milyon Euro) ödenmez.. Nihat, Allah korusun tekrar sakatlansa, parasını tıkır tıkır almaya devam edecek.. Sonra gel ondan, takımın ağabeyi olmasını bekle!

4. HELE dün İstanbul’a gelen Genoa’lı Ferrari’nin transfer hikâyesinden müthiş bir dedektiflik romanı çıkar.. Ferrari’ye yılda 2.5 milyon Euro veren Beşiktaş, bonservis için de 4.5 milyon Euro’yu gözden çıkardı.. Transfer zaten ücreti abartılı, bonservis rakamı ise uçuk.. Araya kimler girdi, kimler buradan nemalandı, onu da yakında kaleme almayı düşündüğümüz romanın bir bölümüne saklayalım..


***

BEŞİKTAŞ’IN geçen sezonki şampiyonluğunun arkasında, Mustafa Denizli’nin yarattığı takım ruhu ve adalet duygusu yatıyordu.. Denizli, her futbolcuya eşit davrandı, psikolojik destek verdi, ayrıcalık tanımadı, kimse kendini ‘kontenjan senatörü’ gibi hissedemedi.. Mustafa Hoca zaten bu yönde harcadığı müthiş efor nedeniyle sezon bitiminde depresyona girdi..

PEKİ futbolcu bazında bakarsanız, Beşiktaş’ın yıllar sonra gelen şampiyonluğunda en fazla kimlerin rolü vardı ve o futbolcular bu sezon kaçar paraya oynayacaklar?

1. HOLOSKO: 850 bin Euro

2. BOBO: 800 bin Euro

3. TORAMAN: 800 bin TL garanti

4. ÜZÜLMEZ: 700 bin TL garanti

5. ERNST: 2 milyon Euro

6. TELLO: 900 bin Euro

7. SIVOK: 800 bin Euro

ŞUNU da belirtelim, Beşiktaş’ta yabancılar ücretlerini garanti para olarak alıyor, yerlilere ise paralarının yarısı maç başına ödeniyor..


***

İŞTE Beşiktaş’ı bekleyen en büyük tehlike de burada.. Şampiyonluğun mimarı durumundaki 7 oyuncudan 6’sı (tek istisna Fabian Ernst) yıllık 1 milyon Euro sınırının altında para alıyor.. Bu isimler canlarını dişlerine taktılar, büyük fedakârlıklar yaptılar, takımı toparladılar ama henüz şampiyonluk primi dışında bir ikramiye göremediler.. Ve Beşiktaş’ın fakirleri arasında kaldılar.. Bonservisi 6.5 milyon Euro+2 oyuncu olmasına rağmen yılda 500 bin Euro kazanacak olan İsmail’i de bu grubun içine dahil edebiliriz.. Patlama beklenen Serdar Özkan’ı, sağ kanatta oynayacak Erhan Güven’i ve Delgado yokken boşluğunu doldurması gereken Yusuf’u, yıllık ücreti 1.1 milyon Euro olan yeni transfer Fink’i de..

OYSA bir de Nobre, Delgado, Nihat, Ferrari, Ernst’e bakın.. Delgado 2.1 milyon Euro’luk ücreti göze battığı için diğer futbolcuların pek sempati beslemediği bir oyuncuydu.. Eskiden tekti, sorun yaratmadı.. Şimdi zengilerin sayısı 5’e yükseldi.. Hele de Topuz gelseydi, 3 milyon Euro’luk geliriyle zenginler-yoksullar klasmanı arasındaki uçurum iyice büyüyecekti..

BOBO’NUN gitmek istemesinden, Tello’nun nazlanmasından, Zan’ın G.Saray’a kaçmasından anlıyoruz ki, ateşle oynuyor Beşiktaş.. Aynı hatayı son 2 yılda F.Bahçe de yaptı.. Carlos, Alex, Güiza ve Emre’nin aldığı paralar takım içindeki gelir dağılımını dinamitleyince çoğu futbolcu kritik anlarda vitesi boşa attı, adeta ‘Bana ne, onlar kazanıyor, onlar kurtarsın’ dedi.. Sonuç ortada.. Şimdi Gökhan, Volkan, Selçuk, Deivid paralarını yükseltti, Lugano para delisi oldu ama en azından takım içinde bir denge oluştu.. Bu, F.Bahçe açısından pozitif bir değer yaratacak yeni sezonda..


***

BEŞİKTAŞ’TA ise denge, dengesizliğe dönüştü.. Bunu çözmek yine Denizli’ye düşecek.. Bakalım o da 2.5 milyon Euro’luk (yarısını peşin alıyor) ücretiyle ‘Zenginler Kulübü’ndeki yerini mi alıp sorunlara sırtını mı dönecek? Yoksa sızlanmaya hazır ‘fakirler’in sesine kulak mı verecek?
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla