Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-07-2009, 04:55   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Al sana Beşiktaşlı Duruşu

Click the image to open in full size. CEM DİZDAR

Aklımın almadığı tuhaf şeyler oluyor. Delgado’nun sözleşmesinin geçici süre askıya alınması için Beşiktaş’ın federasyona başvuracağı haberinin ardından Mustafa Denizli, “Kendisi de olumlu yaklaştı. Hatta bu öneri ondan geldi diyebilirim” diyor. Ardından Milliyet muhabiri Mehmet Çiftçi, İspanya’da ameliyat olan Delgado’yla konuşuyor. Futbolcu ise, “Benden kimse onay almadı. Kimseye de onay vermedim. Benim bu onayım olmadan da bu girişimde bulunamazlar. Avukatımla görüşüyorum. 6 ay oynamama gibi bir riskim yok” diyor...
Aklımın almadığı tuhaf şeyler oluyor.
Takımın kaptanı İspanya’da ameliyat oluyor. Muhabir soruyor; “Hastanede yalnızsın. Beşiktaş’tan kimse sana eşlik etmiyor mu?” Delgado yanıtlıyor; “Güldürme beni... Bırak Beşiktaş doktorunun yanımda olmasını, ameliyat sonrası bir arayan bile olmadı. Ne bir yönetici, ne de hocamız durumumu sordu. Beşiktaş’ın, terk edilmiş kaptanı olarak hastanedeyim. Lisansımın askıya alınması için başvurmadan önce, kaptanlarının durumunu sorsalar daha iyi olurdu.”
“Bir insan haksızlığa, üslupsuzluğa uğramadıysa, kendini incinmiş hissetmiyorsa neden böyle şeyler konuşsun” diye kendime soruyorum, yanıt bulamıyorum.
Neresinden baksanız bu çocuk oynarken bize çok keyif veren şık goller atıp, şahane paslar verdi.
Neresinden baksanız bu çocuk, çelimsiz bedeninden beklenmedik ölçüde futbolu ve haliyle hayatımızı güzelleştirmek için elinden geleni yapmaya çalıştı. İyi olmadığı günleri de oldu elbette. O günlerde ona öfkelendik, kızdık ama aklımızda tuttuk ki, bir sonraki maç yine bizim kendimizi iyi hissetmemiz için varını yoğunu ortaya koymaya çalışacak bu becerikli oğlan.
Ameliyat olmuş bu çocuk bugün, “Ne arayanım var ne de soranım” diyorsa bunu yok yere yapması, yalan söylemesi için bir neden bulamıyorum ben.
Küçük bir olaymış gibi duruyor ama bana daha ‘derin bir mesele’ gibi görünüyor Delgado’nun sitemi.
O nedenle diyorum, “Aklımın almadığı tuhaf şeyler oluyor.”
Şimdi tahmin ediyorum şöyle gelişecek olay. Milliyet’teki bu açıklamaları için bir otorite gösterisi yapılacak ve Delgado’ya para cezası verilecek. Verilecek ki, öteki futbolcuların gözü korksun da ileride suyu bulandırmaya çalışmasınlar.
“Duruş”, “Beşiktaşlı duruşu” gibi kavramları havalarda uçuranlar şu ameliyat ve sonrasındaki ‘nezaket dışı’ tutumlarını o “duruş”un neresine yerleştiriyorlar gerçekten merak ediyorum...
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla