"RICARDINHO MU?.. MÜMKÜN DEĞİL!.."
19 f_write_month(8)Ağustos 2006 10:10
GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİM!..
Beşiktaş'ın Corinthians'tan transfer ettiği Sambacı Ricardinho giderayak Brezilya basınına gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Ricardinho özellikle eski teknik direktörü Geninho için açtı ağzını yumdu gözünü. Çok sevdiği kulübünden istemeden ayrıldığı için hayal kırıklığına uğradığını söyleyen milli yıldız çok üzgün olduğunu dile getirdi. Tecrübeli yıldız, önemli hedeflerle yola çıkan Corinthians'ın önce Libertadores'te ilk turlarda elenmesi sonra da 20 takımlı Brezilya liginde sondan ikinci sıraya demir atmasıyla ilgili olarak da çarpıcı demeçler verdi. Futbolda kesinlikle garanti diye bir olgu olmadığını, işlerin olumlu yürüdüğü gibi olumsuz da olabileceğini belirten Ricardinho, başarıda nasıl tüm takım onore ediliyorsa, başarısızlıkta da aynı şekilde eleştirilmesi gerektiğini fakat Corinthians'ta Geninho tarafından günah keçisi ilan edildiğini söyledi.
KLEBERSON'LA KONUŞTUM!..
Deneyimli futbolcu Corinthians'ta oluşan olumsuz şartlardan sonra kalmasının imkansız olduğunu ve hayalkırıklığıyla ayrıldığını vurgularken Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte oynayacak olmaktan dolayı sabırsızlandığını dile getirirken, 'Bu benim üçüncü yurtdışı denemem olacak. Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Kleberson'la konuştum. İstanbul'la ilgili övgü dolu şeyler söyledi' dedi.
NEE!.. MÜMKÜN DEĞİL!..
Beşiktaş bu kez 12'den vurdu. Geçmişte Ailton ve Juanfran gibi transfer hatalarının altına imza atan Siyah-Beyazlı yönetim, Brezilya Milli Takımı'nda da oynayan Ricardinho'yu alarak, hem dünya çapında bir transfere imza attı hem de bu transferi oldukça ucuza bitirdi. Öyle ki Beşiktaşlı yöneticiler, gerçek adı Ricardo Luiz Pozzi Rodrigues olan Ricardinho'yla resmen anlaşmaya vardıktan sonra önceki gün Nevzat Demir Tesisleri'nde bu transferi Nobre'ye müjdeledi. Brezilyalı futbolcunun tepkisi, 'Neee! Mümkün değil' şeklinde oldu. Aslında Nobre'yi şaşırtan bu transferin öyküsü 10 gün önceye dayanıyordu. Corinthians'ın Libertadores Kupası'na erken veda etmesi nedeniyle ünlü kulüp, maddi sıkıntıyla birlikte büyük bir karışıklık yaşıyordu. Menajerler aracılığıyla devreye giren Beşiktaş, 4 milyon euro piyasa değeri olan Ricardinho'ya önce 1.5 milyon dolar önerdi. 'Hayır' yanıtı alındı. Uzun süren yazışmaların ardından Brezilyalı futbolcunun bonservisi bir milyon 750 bin dolara bitirildi. Ayrıca Ricardinho'yla da 2+1 yıllık ve bir milyon 750 bin euro karşılığında sözleşme imzalandı. Üstelik bu transfer hiçbir yönetici Brezilya'ya gitmeden gerçekleştirildi. Daha önce sadece iki kez yurtdışı deneyimi yaşayan Ricardinho, ailesiyle vedalaşmak için iki gün izin istedi. Brezilyalı oyuncu, pazartesi günü İstanbul'da olacak.
Akşam