Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2009, 19:40   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
582 Davulcu Aynı Anda Rekora Çaldı

Tam 582 davulcu aynı anda davullarını konuşturarak yeni bir dünya rekoruna isimlerini yazdırmayı başardı. Yer gök inledi, davulcular hünerlerini sergiledi, rock'ın baba grupları Led Zeppelin ve The Who'nun davulcularına da adeta selam gönderildi.

REKORUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

5 dakika boyunca davulların vuruşlarıyla inleyen İngiltere'nin Birmingham kentindeki National Indoor Arena, daha önce böylesine tanık olmamıştı hiç.

2006 yılında 533 davulcunun bir arada gösteri yapmasıyla kırılan rekorun ardından şimdi 582 davulcu, Guinness Rekorlar Kitabı'na isimlerini yazdırdı.

Çoklu doku sertleşmesi hastalığıyla mücadelede rol oynamak isteyen davulcular, bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla hazırlanan organizasyon içinde yer aldıklarını söylüyorlar.

Dernek için 20 bin sterlin bağış toplayan davulcular, böylece hem müziklerini hem de duyarlı kalplerini konuşturmuş oldu.

Muhteşem şovlarıyla müzisyenler, aynı hızda aynı ruhu sahneye taşıyarak büyülü bir anı gerçekleştirmeyi başardı. Davulcu John Thompson, bu kadar kısa sürede böylesine büyük bir rekor kıracağını hiç düşünmediğini belirtiyor.

Çoğu profesyonel davulcu olan insanlar, rekorun ardından parti yaparak bu olayı kutlamayı da ihmal etmedi. 70'lerin en ünlü rock gruplarından The Who'nun davulcusu Keith Moon'u ve Led Zeppelin'in John Bonham'ını aratmayan ustalıkla davullarını çalan müzisyenler, ritmi heyecanla doruğa ulaştırdı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla