Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2009, 11:20   #1
mecerkn
 
mecerkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Quaresma, batuhan, harcanan paralar ve gerçekler...

yılda ortalama 14 harcamışız. kulüp bu harcamalarla sürekli borclarını arttırıyor, rekor düzeylere ulaşmış. ve en önemlisi bugünkü haberde belirtilmemiş ama üstüste 4 defa kulüp rekoru kırdık yıllık ücretlerde. sırasıyla delgado, nobre, ferrari, nihat: yıllık sırasıyla 2.1 milyon euro, 2.3, 2.5, ve nihat icinde 3 civarı. bunları da katarsak hesaba, biz hala bonservis bedelleri 20 civarında olan quaresma, hleb gibi adamlar istiyoruz... hiçbirimiz kulübün gerceklerini tartışmıyoruz.

Belki de bu kadar büyük maliyete ferrari alana kadar (ki ben de aslında cok istemiştim) zapo takımda tutulup, ferrariye verilen paralar yıldız bi orta saha icin verilecek bedele eklenebilirdi. Sonucta eksik yanları olsa da zapo hicbirimizin kötü demeyeceği, tam tersi sevdiğimiz bi oyuncuydu. Ki toraman-sivok ikilisinden memnun oldugumuzu düşünürsek, iyi bi yedek ve +2 idi bizim icin. Zaponun kamp performansını da okuyoruz sürekli. Bugün de cift kalede 2 gol atmıs. Ferrariye ödenen parayı düşünürsek, dışarıdan aynı toplam maliyete buonanotte getirilebiliyor. Ve biz ortasaha forvet oynayabilen bir adam arıyoruz, river bizden yeni teklif bekliyor. Bu bahsettiğmiz adam da dünyada en iyi 50 genc yetenekten biri olarak lanse ediliyor.

Bütün bunlara ek olarak, takımımızda bi batuhan gerceği var. Şımarık filan tartışmalarına girmeden, bu maliyetlerin onda birine batuhan kullanılmalıydı takımda. ve ilerki zamanlarda batuhan üzerinden oluşabilecek bonservis geliri de düşünülmeliydi. Şöle örnek gösterirsem, nobre cok sevilen bir oyuncu olabilir. O tamam. Ama batuhan yıllık 400 milyara oynarken, nobre 5 trilyona oynuyor yıllık. 10 katından fazla! Şımarık diyen arkadaşlar dahil, herkes şunun farkında batuhan oynasa nobrenin ortalaması yıllık 10 civarında golünün cok cok üstüne cıkabilir batuhan. Daha iyi bir golcü performansı alacağınız adamı kiralayıp! yada satıp! 10 kat daha fazla paraya başka adam oynatmak? Bunun mantığını şımarık lafları filan açıklamıyor. Hepimiz forma alıyoruz, beşiktaş icin para harcıyoruz. Bu kadar basit olmamalı..

Boboyu da eklersek, ben kesinlikle bobo hayranı bi izleyiciyim. Ama bobuyu 6 civarına satıp onun yerine batuhanı monte etmek, kulübün gider gelir ve performans dengesi icin en mantıklı hareket olurdu.

Delgado gerceklerinden de hic bahsetmiyorum, hepimiz durumun farkındayız. Sakat olan adam 3 ay önce 7 milyon euro bonservis ödemek, haziranda yıllık 2.1 milyon euroluk kontrat yapmak ve temmuzda elden cıkarmaya calısmak?? Bunun heralde tartışılcak, değinilecek bir yanı yok.

bence malesef duygu ve istekleri bi kenara bıraksak, bunlar takımımızın gercekleri.

Konu mecerkn tarafından (16-07-2009 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir..
mecerkn Ofline   Alıntı ile Cevapla