Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2009, 21:52   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Batırmak mı istiyorsunuz!

Bu çılgınlığa biri "Dur" demeli. Dünyanın dört bir tarafında yapılan futbolcu transferleri bizim ülkemizdeki kadar bilinçsiz ve fütursuzca değil.
Ununu elemiş ya da Avrupa ve kendi ülkelerinde forma giyme şansı bulamayan oyunculara verilen rakamlar kulüplerimizi batırmakla kalmayıp ülke dövizlerinin çarçur edilmesine de neden.
Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş’ın yaşadığı Del Bosque olayı, bu sezon Aragones’e verilen paralar, toplumun içini sızlatmakta. Geçtiğimiz sezon transfer yapmak için ülke ülke dolaşan yönetici ve teknik adamlarımız aldıkları oyunculara methiyeler düzmüştü.
Daha bir yıl dolmadan şimdi o oyunculardan kurtulmanın yollarını arıyorlar. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında kızışan Hamit Altıntop olayı çılgınlık boyutuna gelmiş.
Gözleri dönen idareciler sanki kendi paralarını harcıyormuşcasına rakamları yükselterek birbirlerine meydan okuyor.
Daha dün yaşanan Mehmet Topuz olayından ders almamış olunacak ki ikinci üçüncü transfer çılgınlığına doğru yol alınmakta. Bu gidişat gelecek sezon Süper Lig’de birçok olaylara gebe olacağı gibi futbolumuzun tadını tuzunu kaçıracak gibi de görünmekte.
Bu kadar iddialı transfer yapanların birkaç maç kötü sonuç almaları halinde ilk vuracakları yumruk hakemlere olacağına göre, bunun getireceği kaos kimler tarafından önlenecek ya da engellenecek merak konusu.
Bu çılgınlığı yapan idarecilerin asıl gözden kaçırdığı önemli bir konu da; önceki yıllarda sözleşme imzalamış eski oyuncuların takım içerisinde oluşan dengesiz ücret politikası yüzünden ayaklanmalarıdır.
Zaten şimdiden göstermeye başladıkları isteksiz davranış ve çalışmaları ile teknik ekiplere zorluk çıkartarak hocaların elinin ayağının bağlanmasına neden olmaktadırlar.
Bu yüzdendir ki; başta Futbol Federasyonu olmak üzere, elinde yetkileri olan kurumlar bu çılgınlığa dur demeliler.


Adem Yılmaz
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla