Cincile Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr cincile mantarı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 70 gr un
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 limon
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın. Süzüp bir köşede bırakın. Bir tencereye 1,5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın.
Su kaynamaya başlarken mantar ve tuzu ilave edin. Mantarları 3-4 dakika kaynatın. Un, yumurta ve 2,5 su bardağı suyu bir kapta çırpıp bulamaç haline getirin. Mantarların pişmesine yakın, unlu karışımı kaynayan
çorbaya karıştırarak ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika kaynatın ve sonra servis yapın.