Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-07-2009, 09:09   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cenk'e NBA Yolu Gözüktü

Efes Pilsen tarafından serbest bırakılan Cenk Akyol, NBA haklarını elinde bulunduran Atlanta Hawks’tan davet aldı.

Efes Pilsen alt yapısından yetişen ve lacivert-beyazlı ekipte A Takım’a çıktığı ilk sezonda şampiyonluk yaşayan Cenk Akyol’un, vedası da şampiyonlukla oldu.

Kulübün isteğiyle ayrıldığını söyleyen genç oyuncu, “Umarım Efes yönetimi ve taraftarını mutlu edebilmişimdir” dedi.
Kariyerini yurt dışında devam ettirmeyi planladığını dile getiren Cenk, “Birkaç teklif var. Önümüzdeki birkaç sezon hangi takımda oynadığım, ne kadar para kazandığım arka planda kalacak. Sadece daha fazla süre almak istiyorum” diye konuştu.

10 gün önce Atlanta’ya gittiğini ve Antrenör Mike Woodson, Genel Menajer Rick Sund ve yardımcılarıyla tanıştığını söyleyen genç basketbolcu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Oradayken birkaç kişisel idmana çıktım. Atlanta’daki idmanlarımın çok iyi geçtiğini düşünüyorum ki yaptığım görüşmelerde onlar da benim iyi olduğumu söylediler. Atlanta yönetimi beni önümüzdeki hafta yapılacak mini kampa davet etti. Takımın diğer draft seçimleri Jeff Teague ve Sergiy Gladyr ile hazırlık maçlarına çıkacağım. Sonuçta her basketbolcunun kariyeri süresince gerçekleştirmek istediği en büyük hayal NBA’de oynamaktır. Benim de her zaman hayalim bu yönde. Bu sene çok yaklaştığımı düşünüyorum.”

‘Milli forma onurdur’

A Milli Takım aday kadrosunun açıklandığı toplantıda, Tanjeviç tarafından B Milli Takım’da oynamayı reddettiği için davet almadığı belirtilen Cenk, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Geleceği için Atlanta’ya gitmek zorunda olduğunu söyleyen Cenk, “Federasyona B Milli Takım kampına katılamayacağımı bildirdim. Onlar da B Milli Takım kampına katılmazsam beni A Milli Takım’a çağırmayacaklarını söylediler. Sonuçta kariyerim için bir tercih yapmak zorundaydım. Ancak her zaman göreve hazırım. Milli forma bir onurdur” dedi.

Kaynak: Milliyet
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla