Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-07-2009, 09:06   #1
HeRşeyim
є∂α
 
HeRşeyim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Ayvalık TOSTU

Click the image to open in full size.
Ayvalık TOSTU
Ayvalık tost ekmeği 14 adet tost ekmeğinin bir araya gelmesi ile oluşur. Ekmeğin düzgün kesilebilmesi için öncelikle ekmeğin en az bir gün sure ile bir poşetin içinde dinlendirilmesi gerekir. Taze ekmek kesilirken parçalanacaktır. Daha sonra içine koyacağınız malzeme ne ise ( peynirClick the image to open in full size. sucukClick the image to open in full size. salam ) hazırlanır. Eğer sosis koyacaksanız önceden salcaClick the image to open in full size. tuz ve su karışımı ile kaynatılmalıdır. Ekmeği pişirmek için dilediğiniz katı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz yada yağsızda olabilir. İçine domates Click the image to open in full size. tursuClick the image to open in full size. ketçap ve mayonez koymak sizin tercihinize kalmıştır. Ancak Ayvalık tostunun içine kışın domates veya biber salçasıClick the image to open in full size. yazında domates konulması daha uygundur.

Click the image to open in full size.
Ama esas olan kasar yerine İzmir yada diğer bir adıyla Bergama tulum peyniri konulması daha uygundur. Tulum peynirini Ayvalık' da veya (cunda) Alibey adas' in daki mandıralarda yada halk pazarlarında bulabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
__________________
<3 !...Siyah-ß[é][y]aZ...! <3
HeRşeyim Ofline   Alıntı ile Cevapla