Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2009, 05:12   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Direksiyon Simidi

Brezilya'da yayın yapan Globo TV'nin ünlü spor yorumcusu Jon Cotterill, F.Bahçe'nin yeni transferleri Andre Clarindo Dos Santos ile Cristian Oliveira Baroni'ye övgüler yağdırdı ve "İki oyuncu da hücumu seviyor. Dos Santos 'sol direksiyon simidi', Cristian da 'rakibini öpen oyuncu' benzetmesini yaptı. Brezilyalı gazeteci Bruno Furtado ise "İkisi de tribünlerde özel seyircileri olan futbolcular" yorumunu yaptı.


Fenerbahçe'de bu sezon tam anlamıyla bir 'Brezilya kasırgası' esecek. Sarı-lacivertliler, 20 Temmuz Pazartesi gecesi Brezilya'nın Corinthians kulübünden sol açık Andre Clarindo Dos Santos ve defansif orta saha oyuncusu Cristian Oliveira Baroni'yi transfer ettiklerini resmen açıkladılar. Dos Santos ve Cristian'ı, Brezilya'nın usta futbol otoritelerine sorduk. Globo TV'nin ünlü spor yorumcusu Jon Cotterill, iki sambacıyı göklere çıkardı ve "Fenerbahçe iki nokta transfer yaptı. Dos Santos sol kanat için tam anlamıyla bir direksiyon simididir. Fizikli, fırtına gibi, yumuşacık bir sol ayağa sahip, dayanıklı, 90 dakika oyundan düşmez ve tilki gibi bir oyun zekâsına sahip" yorumunu yaptı.

Brezilyalı gazeteci Bruno Furtado ise Dos Santos ve Cristian'ın Corinthians'ta tribünlerde özel seyircilerinin olduğunu vurgulayarak, "İkisinin de temel futbol felsefesi hücum üzerine kurulu ve toplara çok iyi vuruyorlar. Özellikle Cristian'ın serbest vuruşlardan güzel golleri var tatlı sert bir futbol anlayışına sahip. Buna rağmen futbol hayatında sadece bir kez kırmızı kart gördü. En önemlisi Fenerbahçe saha içinde birbiri ile çok iyi anlaşan iki futbolcuyu transfer etti" ifadelerini kullandı. Öte yandan Sao Paulo medyası, Fenerbahçe'nin iki futbolcu için toplam 13 milyon euro bonservis bedeli (7 milyon euro Cristian, 6 milyon euro Dos Santos) ödediğini duyurdu.

Devlerin elinden aldık

Dos Santos ve Cristian'ın transferlerinde etkin rol oynayan yönetici Cihan Kamer, dünya çapında iki futbolcuyu renklerine kattıklarını belirterek, "Masada büyük Avrupa kulüpleri de vardı. Ama onları alt etmesini bildik. Teknik ekibimiz, kadromuz süper. Başkanımızın verdiği 3 sene üst üste şampiyonluk sözünü tutacağız" dedi.

Karşılama şovu
Sarı-lacivertli taraftarların, bugün saat 16.55'te Frankfurt üzerinden İstanbul'a ineceği açıklanan sol açık Dos Santos ve ön libero Cristian'a müthiş bir karşılama töreni hazırlığında olduğu öğrenildi. İki sambacı için kalabalık bir taraftar topluluğunun havalimanına akın etmesi bekleniyor.

Edu: İkisi de müthiş isimler

Sakatlığının tedavisi için Brezilya'da bulunan Edu, çok büyük iki ismi renklerine kattıklarını belirterek, "Dos Santos da Cristian da yüksek kalitede iki futbolcu. Fenerbahçe gücünü güç kattı" değerlendirmesinde bulundu.

Bonservisleri üç parça
Fenerbahçe'nin Dos Santos ve Cristian için kasasından 13 milyon euro gibi bir para çıkarken, bu ücretin yüzde 37.5'i Corinthians'a, yüzde 40'ı Turbo Sport'a, yüzde 22.5'i de Ja Cristian'a ödendi.

UEFA manşetten verdi
UEFA'nın resmi internet sitesi, sarılacivertlilerin yeni transferlerini manşetten duyurdu. "Fenerbahçe, 2 Brezilyalı daha aldı" başlığıyla sunulan haberde, iki futbolcunun önemli isimler olduğuna vurgu yapılırken, Andre Dos Santos için "Konfederasyon Kupası'nda 5 maçta oynayıp Brezilya'nın kupayı kazanmasına büyük katkı yaptı" ifadesine yer verildi.

Fener'in anadili Portekizce oldu!

İki sambacının katılımıyla F.Bahçe'deki Brezilyalı hegomanyası iyice arttı. Alex, Carlos, Edu, Bilica, Deivid ve Vederson'a (Türk vatandaşı) Dos Santos ve Cristian da katılınca Brezilyalı sayısı 8'e yükseldi. Sarı-lacivertlilerin ana dili neredeyse Portekizce oldu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla