bu kombine olayı hakkında sürekli konular açılıyor ama artık bir şeyin çok net farkına varılmalı: ister 5 bin ister 10 bin ister 20 bin kombine satılsın, çok da kayda değer bir katkısı olacağını düşünmüğyorum kulübe, büyük takım etiketi altında gelir kalemleri denildiğinde ilk akla gelen yayın ve stat gelirleridir, ne yazık ki beşiktaş'ta stat b,ir gelir kalemi hiç bir zaman olmamıştır, bu sene de olamayacaktır, bunun nedeni taraftarların kombinelere ilgisizliğinden çok eskimiş, günün endüstriyel anlayışına uymayan stadımızdır, tüm büyük kulüp etiketine sahip takımlar modern ve lüks statlarla ve dolayısıyla localarıyla zengin müşterilerine kusursuz bir maç keyfi olanağı sunuyorlar, bu da kulübe inanılmaz gelir kalemi yaratıyor, yani anlayacağınız bu sene 5-10 bin kombine fazla satmak bize 2-3 oyuncunun yıllık üzretinbi ödememize yarar, ekstra bir katkısı olmaz, kalıcı bir katkısı olmaz, zaten sezon içerisinde yüksek maç bileti ücretleriyle o paranın fazlası çıkacaktır ama yapılacak günün şartlarına uygun bir statta gelirin 3/4'ünü localar oluşturacaktır, zaten hedef kitle de bu olmalı, yoksa kale arkasından, kapalıdan elde edilen gelirler ediğimi gibi ancak birkaç oyuncunun yıllık ücretini karşılayabilir, işin en üzücü tarafı ise yeni stat yapımı gündeme geldiğinde ve 42 binlik kapasite telaffuz edildiğinde taraftralarca buna itiraz edilip "zaten kapasitemiz buna yakın, ufak yenilemelerle stat yıkılmasın" cümlelerinin sarfedilmesi, önemli olan bu kapasitedeki lüks loca sayısıdır, zaten dediğim gibi gelirlerin 3/4'ü de buradan elde edilecektir...tüm bu şartlarda bu sezon kombinelerin az sayıda kalması tabii ki taraftarın mantalitesi açısından üzücüdür, yıldız beklentisine bağlı olarak kombine alım şartı koyuyorlar bi bakıma, şampiyonlar ligi bileti bana göre transfersiz o kombineyi almak için önemli bir nedendir, ama dediğim gibi bu şartlardaki inönü stadından kulübe getirisi açısından-kısa süreli nakit ihtiyacı hariç-10 bin veya 20 bin kombine satılması arasında çok da fark yoktur, o yüzden bir an önce hedeflenen modern ve lüks stad hayalinin gerçeğe dönüşmesini diliyorum... |