Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2006, 03:29   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking 155'e gelen ilginç şikayetler

155 Polis İmdat Hattı, kaza geçirenden, erken öten horoza kadar çağrı alıyor.
24 saat hizmet veren 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne günde 20 bin çağrı geliyor. Hırsızlık, kavga ve trafik kazası ihbarlarının yağdığı 155'e gelen çağrıların yarısını ise polisleri gülümseten gereksiz çağrılar oluşturuyor. Çok öten horozdan rahatsız olan da radyosu çekmeyen de polisi arıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi, haftanın 7 günü 24 saat hizmet veriyor. MOBESE Sistemi içerisinde 30 hat üzerinden gelen çağrıları 25 polis memuru karşılıyor ve vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyor. Çağrı merkezine gelen ihbarların başında kavga, hırsızlık, gasp, silah atma, uyuşturucu, şüpheli şahıs ve şüpheli paket, trafik kazaları, yerde yatan şahıslar, çalıntıbuluntu otomobiller, banka alarmları ve yangın bulunuyor.

GEREKSİZ ÇAĞRILAR İLK SIRADA
Günde yaklaşık 20 bin ihbarın düştüğü 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne 2006 yılının ilk 6 ayında gelen çağrıların sayısı ise 952 bin 907. Bu çağrıların başında 334 bin 386 adetle gereksiz ihbarlar geliyor. Gereksiz çağrıları, 227 bin 885 trafik kazası, 220 bin 775 asayiş ihbarı, 156 bin 91 bilgi talebi, 7 bin 227 mali suç, 3 bin 737 terör ve 2 bin 806 adetle narkotik ihbarı izliyor. Birbirinden ilginç ihbarlara cevap vermeye çalışan polis memurları, bu dönemde içinde kendilerine küfür ve hakaret eden 15 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adres ile kimlikleri belirlenen bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Gelen ihbarları değerlendirirken zamana karşı yarış içinde olduklarını ifade eden yetkililer, vatandaşlardan gereksiz çağrılar yapmaktan kaçınmalarını istedi.

"KİMLİKLER GİZLİ KALIYOR"
İhbarda bulunan vatandaşların kimliğinin gizli kaldığını hatırlatan yetkililer, "Vatandaşlarımız ihbarda bulunduklarında kısa ve öz olarak olay yerini, şayet biliyorlarsa olaya karışan şahısların kimliklerini de bildirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız kimliklerinin deşifre olacağını düşünerek, eksik bilgi veriyorlar. Bu yersiz bir kaygı" diye konuştu.

İşte o şikayetler
Radyomda bir problem var gelip bakar mısınız? Ben radyonun yanındayken iyi çekiyor, radyonun yanından uzaklaşınca bozuluyor. Bu radyodan değil, evin çevresinde akım var. Problem bundan, gelin evin çevresini inceleyin, problemi çözün.

Gaziosmanpaşa ilçesinde ikamet etmekteyim mahallemizde bunamış bir horoz var saatli saatsiz durmadan ötmekte. Lütfen bu horozun sesini kesin

Bu Yalova il olmadan önce İstanbul'a bağlıydıysa şimdi nereye bağlı?

Ağabey şu bizim sokağın karşısındaki ablalar benim topumu aldı, vermiyorlar

Halı aldım, taksitleri almaya gelmiyorlar, ne yapacağım?

Buradan her gün uçak geçiyor, bunu bilerek yapıyorlar. Bu yüzden yağmur yağmıyor.

Üst komşumuzun tuvaleti üzerimize damlıyor. Bunu benim mi yaptırmam gerekiyor?

Burada bir inek var, yağmurda ıslanıyor ne yapmalıyız memur bey?

Apartmanın en üst katında oturuyorum, yağmurlu günlerde çatı akıyor. Apartmanda kimse ile konuşamıyorum. Gelin söyleyin çatıyı onarsınlar.
GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla