Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-07-2009, 14:27   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tanju'dan Ağır Sözler

Eski milli futbolcu ve gol kralı Tanju Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 3'üncü Lig'de uyguladığı 30 yaş üstü oyuncuların oynatılmaması kararını çok yanlış bulduğunu belirterek, "Hangi örümcek kafa bu kararı aldıysa ona yuh diyorum" dedi.
Bir davet üzerine geldiği Adana'da Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile sigara yasağı denetimlerine katılan Tanju Çolak, gazetecilerin sorusu üzerine TFF'nin 30 yaş sınırı kararını çok yanlış bulduğunu söyledi. Avrupa'da futbolcunun 30 yaşından sonra da verimli olacağının belirlendiğini vurgulayan Çolak, tepkisini şöyle dile getirdi:
"Fevkalade yanlış bir karar. Neye dayanarak, niçin aldıklarını anlamış değilim. 30 yaşından sonra bir futbolcu kasaba gidip kıyma mı olsun, kuşbaşı mı olsun? Esas futbol hayatı 30 yaşında başlıyor. Avrupa'da 40 yaşına kadar oynuyorlar. Geçenlerde Tugay Kerimoğlu '39 yaşında futbolu bıraktım, eğer Türkiye'de olsaydım 30 yaşında bırakacaktım' dedi. Avrupalı 30'undan sonra daha çok sahip çıkıyor, daha çok destek veriyor, daha çok sarılıyor futbolcusuna. Türkiye'de tam tersi önü kapatılıyor. Bunu yapanlarda her halde problem var. Bu sorunun, çok acil çözülmesi gerekiyor. Hangi örümcek kafa aldıysa bu kararı ona 'yuh' diyorum. Nerede oynasın futbolcu, hamamda mı oynasın? Ayıptır."
TFF'nin 30 yaş kararını İzmir'de bir futbolcu protesto için açlık grevi başlatmış, Adana'da da 20 Temmuz'da bir grup futbolcu, İzmir'deki futbolcuya destek ve TFF'nin kararını protesto için bir günlük açlık grevi yapmıştı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla