Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-07-2009, 09:36   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Göbek kuşku veriyor

Transfer egemen günleri geride bırakıp maç egemen aylara giriyoruz. Biraz sahanın içine bakalım bugün... Beşiktaş’ın savunma bloğundaki yapının değişmesi başlı başına bir konu.

Gelen e-postalarda Gökhan Zan’ın ayrılmasının kayıp sayılmayacağı, Ferrari’ye duyulan kuşku, Zapo’nun en az onun kadar verimli olacağı ağırlıklı düşünceler.

Toraman - Ekrem ikilisi savunmanın sağına yetiyordu... Ancak Toraman’ın asıl işi göbekteydi. Sağa Erhan katıldı. O, ‘görev için bekletilecek adam’ gibi duruyor. Ne var ki, savaşçı futbol kimliği ve geçen yılı sürekli oynayarak geçirmiş olmasıyla, gönderilen S.Kurtuluş’tan çok daha şanslı. Gerekirse savunma göbeğinde de görevlendirilebilir. Ki bu olasılıkla karşılaşılacak gibi geliyor bana.

Sol kenarda İsmail önemli transfer. Tabii şimdilik káğıt üzerinde. Onun verimliliği, Beşiktaş takımının işleyişine büyük katkı yapacak. Çünkü çabukluğu, hızı ve en önemlisi ‘dayanıklılığı’ ile bölgesinin savaşçılık eksiğini giderdiğinde sol taraftan hücum ağırlıklı oynayan Tello ve Yusuf gibi adamlara büyük destek sağlayacak. Fizik güç yetersizlikleri olan bu iki top ustası o zaman enerjilerinin daha çoğunu hücum işlerine harcama olanağı bulacaklar. Soluklanma anlarında takım savunması zarar görmeyecek.

Savunmanın sağı solu geçen yıla göre daha zengin, ama göbekte aynı zenginlik yok! Buradan sıkıntı yaşanabilir.

Geçen yıl göbekte Toraman, Gökhan, Sivok, Zapo’dan ikisi kullanılabiliyordu. Bu yıl Toraman-Sivok ve Ferrari var. Ve belki Erhan! Ve bu adamların henüz kurulmuş bir uyumları yok... Hatta yaklaşık iki ay göbek Sivok-Ferrari’ye kalacak... Onlarda bir sorun olursa...

Ve... 6 yabancı kıskacı, orta alanda da Fink-Ernst ikilisine bağlı olunduğu için takım kurgusunu zorlayacak... Böyle bir sıkıntı ancak Uğur’un silkinip üretimde devamlılık kazanması ile aşılabilir.

Savunmadan ötesine bir başka yazıda bakarız.


Güven Taner
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla