Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-07-2009, 12:19   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Burun Tıkanıklığını Önemseyin

Geniz eti, kemik ve kıkırdak eğrilikleri, soğuk algınlığı gibi sorunların neden olduğu burun tıkanıklıkları, bronş ve akciğer problemlerine, çocuklarda, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişim bozukluklarına neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüsamettin Olgun, yaptığı açıklamada, insan vücudunun en önemli organlarından birinin burun olduğunu belirtti.

Koku alma görevinin dışında solunum yolunun başlangıcı ve alt solunum yollarının giriş kapısı olan burunun, havayı mükemmel bir klima sistemi olan kılcal damar ağıyla ısıtıp nemlendirdirip, ince toz ve mikroplardan temizledikten sonra kaliteli oksijeni akciğer ve beyne gönderdiğini anlatan Olgun, tıkalı ve tam fonksiyon görmeyen bir burunun, bu fonksiyonları yerine getiremediğini vurguladı. Olgun, şöyle devam etti:
''Solunum yolunun başlangıcı olan burunda başlayan sorun, önlem alınmazsa alt solunum yollarını da etkiler, bronş ve akciğer problemlerine yol açar. Çocuklarda, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimi etkiler, ağız solunumu diş eti ve damak gelişimini bozar. Tıkalı burun, konuşma ve ses bozukluğuna yol açar. Boğuk ve genizden konuşma başlar. Tüm bu değişimlerden dolayı kişinin ruhsal durumu da bozulur, sürekli sıkıntı oluşur ve kişi depresyona girebilir. Çocuklarda ise psikolojik sorunlar, altına işeme görülebilir. Burun tıkanıklığı, şiddetli baş ağrısı, uykuya meyil, adale ağrıları ve bitkinliğe neden olabilir. Dışarı ve genize atılamayan akıntı, sinüs kanallarını tıkayarak müzmin sinüzite yol açar. Burun arkasına akan iltihaplı akıntı yutak, gırtlak, bronş ve akciğerlere enfeksiyon bulaştırır. Bu durum kalbi de etkileyebilir.''

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla