Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2009, 04:11   #1
вєšιктαš
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Seyirci yok, futbol var 1-1 + İşte şampiyon!

Seyirci yok, futbol var 1-1

Siyah-Beyazlı ekip yeni sezonun ilk ciddi sınavında Fransızlar´ın güçlü temsilcisi Lyon´u elinden kaçırdı: 1-1.

Click the image to open in full size.


Beşiktaş iyi başladı. Çifte şampiyonluk ile sezonu tamamlayan Siyah-Beyazlı ekip yeni sezonun ilk ciddi sınavında Fransızlar’ın güçlü temsilcisi Lyon’u elinden kaçırdı: 1-1. Böylesine büyük takımların yer aldığı Barış Kupası’nda Kartal’ın şanssızlığı maçın oynandığı şehirdi. Huelva; Atlas Okyanusu kenarında tarihi ve turistik öğeleri ile öne çıkan turizm merkezi. Yerli, yabancı herkes bütün gün plajlara akın etti. Akşam maça gitmek kimsenin aklına gelmedi. Öyle ki, yetkililer üç yüz tane bilet satıldığını söylemesine rağmen, sahada bunun üçte biri kadar insan vardı. Böyle atmosfere rağmen iki takımda ilk yarı boyunca ortaya mücadele dolu oyun koydular. Her ne kadar pozisyon zenginliği fazla olmasa da, karşılıklı dengeyi bozma çabaları özellikle orta alanda olumlu görüntüler çıkardı ortaya.
Goller kaçtı...
İkinci yarı yapılan karşılıklı değişiklikler maça biraz daha hareket getirdi. Nobre ve Sivok üst üste golleri kaçırdı. 69’da ise Lyon öne geçti. Tello kaptırdığı topu izleyince Kallstrom ceza yayı üstünden sert vurdu. Rüştü’nün hamlesine rağmen top ağlara gitti: 1-0. Aynı oyuncunun 77’de kullandığı serbest atışta ise top üst direkte patladı!
Kalite ortaya çıktı
Yeni transferlerden Fink ve Erhan vasatı aşamazken, Ferrari kademe anlayışı ile kalitesini göstermeye başladı. Ernst ve Nobre oyunda kaldığı süre içinde başarılı çizgilerini korurken, genç İsmail de ayak uyduranların başında geldi. Beşiktaş, rakip kaleyi abluka altına aldı. 84 de Sivok’un kafasında direkten dönen topu boş kaleye tamamlayamayan Mert Nobre, pozisyonun devamında Tello’nun ortaladığı korneri topta affetmedi: 1-1.
Kartal, yari final için;
Porto-Lyon maçına gözünü dikti! Çarşamba günü ise Portekiz temsilcisi ile yapacağı maçı beklemeye başladı.

İşte şampiyon!

Sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş, Peace Cup´ta Fransız devi Lyon´la karşılaştı. Siyah-Beyazlılar 1-1 berabere kalmasına rağmen, sağlam bir görüntü çizdi.


Click the image to open in full size.


Beşiktaş yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde katıldığı Peace Cup’taki ilk maçında Olympique Lyon’la karşı karşıya geldi. Karim Benzema’yı Real Madrid’e gönderdikten sonra birçok yeni transferle kadrosunu güçlendiren ve ciddi bir bütçe harcayan Fransız temsilcisi karşısında Beşiktaş çok başarılı bir görüntü çizdi. İlk yarıda Yusuf, Tello, Ernst ve İsmail Köybaşı Beşiktaş’ta göze batarken, ikinci 45 dakikada da Beşiktaş rakibiyle başabaş oynadı. 69’da Kim Kallstrom’ün attığı golle geriye düşen Kartal, mücadeleci kimliğini gösterdi ve oyuna ağırlığını koydu. Nobre oyuna girdikten sonra hücumda daha etkili olan Siyah-Beyazlılar, 83’te Sambacı’yla müsait bir pozisyondan yararlanamadı. 84’te ise Tello’nun kullandığı kornerde Nobre beraberliği getirdi. Kalan dakikalarda da baskısını sürdüren Kartal, Şilili yıldızı Tello’yla bir fırsattan yararlanamadı ve zorlu mücadele eşitlikle sonuçlandı.


Kasası dolacak
Peace Cup’taki ikinci maçını çarşamba günü Porto’yla oynayacak olan Siyah-Beyazlılar, bu mücadeleden galip ayrılması durumunda büyük bir olasılıkla yarı final biletini kapacak. Dünkü maçta alınan beraberlik nedeniyle 100 bin Euro kazanan Siyah-Beyazlılar, kupayı kazanırsa yaklaşık 3 milyon Euro elde edecek.
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla