Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2009, 14:37   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Siyahtı beyaz oldu

Click the image to open in full size.Babası Nijeryalı bir siyahi, annesi ise İrlandalı beyaz olan 44 yaşındaki siyahi Luke Davis, geçirdiği cilt hastalığı (vitiligo) sonucu renk değiştirerek beyaz oldu.
İrlanda'da oturan aslında siyahi olan Luke Davis'in beyaz olma hayali, cildinde çıkan beyaz lekelerle gerçeğe dönüştü.

Vitiligo hastalığına yakalanan Davis, beyaz çocukların çoğunlukta olduğu öksüzler yurdundan büyüdüğünü ve siyahi olduğu için kendisiyle alay edildiğini söyledi.



Click the image to open in full size.Davis, “5 yaşındayken, beni beyaz yapması için her gece tanrıya dua ederdim. Cildimin rengiyle alay eden beyaz çocuklarla dolu bir öksüzler yurdunda büyüdüm. Daha o yaşta, siyahların bu dünyadaki bazı fırsatlardan yararlanamayacaklarını anladım. Her gece yatağa girmeden önce ‘Lütfen Tanrım, tıpkı diğerleri gibi tenimin rengini aç' diye fısıldardım kendi kendime. Belki size imkansız bir hayal gibi gelebilir ama benim için gerçek oldu. Bugün 44 yaşındayım ve cildimde oluşan beyaz lekeler sonucunda beyaz oldum. Eğer beni sokakta görseydiniz, benim orta yaşlı tipik bir Kafkasyalı adam olduğumdan başka birşey gelmezdi aklınıza. Bir zamanlar siyah olduğum sadece sırtımdaki 1 santim genişliğindeki lekeden anlaşılabiliyor. Beyaz bir adam olarak daha mutluyum ve hayatımdan daha çok memnunum." ifadelerini kullandı.25 Haziran'da hayata veda eden pop kralı Michael Jackson'ın da vitiligo hastalığına yakalanmıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla