Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-07-2009, 15:34   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
cristian oliviera ve dos santos transferlerinin perde arkası

Christian ve Dos Santos Transferinin Perde Arkası!


Medyaspor yazarı Kemal Belgin, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızları Cristian Oliveira Baroni ve Andre Dos Santos transferlerinin perde arkasını açıklıyor. İşte transferin bilinmeyen noktası:
Fenerbahçe, Aurelio’nun gidişinden sonra ön liberoda ciddi sıkıntılar çekmiş ve bu yüzden de geçen sezon ne Avrupa’da, ne de ülke platformunda başarılı olabilmişti.

İşte bu nedenle de ön libero arayışları yoğun bir biçimde sürdürülürken, geçen sezon UEFA Kupası’nı kazanan Shaktar Donetsk’in bu görevdeki oyuncusu Levandovski’yle anlaşıldı.

Polonya milli takımının da oyuncusu olan Levandovski’nin kulübü bu transfer için 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında yeşil ışık yakarken, teknik direktör Lucescu da ikna edildi. Daum’un bu transferde başrolü oynadığı, Levandovski’yi de UEFA Kupası maçlarından beğendiği de ortaya çıktı.

Ancaaaak... Fenerbahçe, ilerleyen günlerde Corinthians forması giyen Dos Santos'a talip olunca, Brezilya kulübü çok beğenilen ve bir çok ünlü kulübün de listesinde olan Brezilyalı yıldızı satmak için bir şart koştu. Bu şartta Cristian Oliveira Baroni'ydi. Yani; herhangi bir kulüp Dos Santos'u almak istiyorsa, Christian'ı da alması gerekiyordu. Dos Santos'a talip olan kulüpler "paket transfere" yanaşmayınca bir anlamda ihale de Fenerbahçe'ye kaldı ve Fener, bir değil iki oyuncu toplam 18 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer etti.

İşte, Dos Santos-Christians transferinin perde arkası… Tıpkı bir zamanların Gaziantepspor'dan alınan Johnson-Preko transferi gibi...

Haber: Kemal Belgin / Medyaspor
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla