Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-07-2009, 18:01   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Quattro Satışta

Audi’nin Sofistike Zevklere Hitap Eden Aracı A4 Allroad Quattro Satışa Sunuldu. Bozuk zeminlerde Arazi Tespit (Offroad Detection /ORD) teknolojisi sayesinde otomatik olarak sürüş yüzeyinin türünü tespit edip, ESP’nin kontrol parametrelerini buna uygun olarak ayarlayan Audi A4 allroad quattro, 59.200 Euro’dan başlayan fiyatlarla pazara sunuldu. Her türlü yol koşuluna ve araziye uyum sağlayan Audi’nin sportif modeli A4 allroad quattro, sınır tanımayan bir araç.
Click the image to open in full size.
Dikkatleri üzerine toplayan bir tasarım anlayışı…

Tasarımıyla A4 Avant’ı çağrıştıran Audi A4 allroad quattro, A6 allroad quattro’nun başarılı bir takipçisi aslında. Keskin çizgiler, kıvrımlandırılmış yüzeyleri kavrıyor ve alçak tavan çizgisi coupé benzeri bir siluet oluşturuyor. Dikey krom şeritlere sahip ay grisi tek çerçeveli radyatör ızgarası A4 allroad quattro’nun sportif zarafetini ortaya koyuyor. Yandan bakıldığında araç, genişleyen lastik boşluk kemerleri, açılı eşikleri ve geniş jantlarıyla dikkat çekiyor. 7 kol tasarımlı 17 inç jantların standart olarak sunulduğu A4 allroad quattro’nun genişliği, arka tamponun ayırıcı tasarımı ve entegre yatay yansıtıcılarla öne çıkıyor.
Click the image to open in full size.
Audi A4 allroad quattro’nun arkası da karakter dolu. Xenon plus farların yer aldığı araçta, LED’ler arka farlara ışıltı katıyor ve sürekli bir ışık dilimi sağlıyor.
İsmine uygun gövde ve bagaj…
Click the image to open in full size.
Audi A4 allroad quattro boyutlarıyla da etkileyici. Uzunluğun 4.72 m., dingil mesafesinin 2.81 m., genişliğin 1.84 m. ve yüksekliğin ise 1.50 m. olduğu A4 allroad, Avant’a göre daha yüksek bir yer açıklığına sahip; Audi A4 allroad quattro’nun yüksüzken yerden yüksekliği 180 mm.. Yüksek dayanıklılığa sahip sac panellerden meydana gelen A4 allroad, hem daha hafif, hem de bükülmezliği, titreşim konforu ve çarpışma güvenliği artırılmış bir araç gövdesine sahip. Hassas bir şekilde düzenlenmiş metal kısımlar, kaza durumunda yolcuları koruyor. Temel kapasitesi 490 lt. olan bagaj bölmesi, 1,430 lt gibi etkileyici bir rakama ulaşabilirken, derinliğide, arka koltuk sırasının arkalığının katlanmasıyla 1.78 m olabiliyor. Yükleme aralığının tam olarak bir metre olduğu bagaj bölmesinin kullanımının rahat olmasına özen gösterilmiş.
Üç farklı güç seçeneği…

A4 allroad quattro, başlangıçta biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Üst üste dört defa “Yılın Motoru” seçilen 2.0 TFSI, gelmiş geçmiş en başarılı dizel motorunun devamı niteliğindeki 2.0 TDI ve üç motorun en güçlüsü ise 3.0 TDI...
A4 allroad 2.0 TDI, gücünü altı ileri manuel şanzımanla aktarırken, 3.0 TDI ve 2.0 TFSI, Audi’nin yeni nesil dinamik ve çok verimli S tronic şanzımanıyla donatılmış. Bu yenilikçi, çift kavramalı şanzıman yumuşak bir şekilde ve saniyenin birkaç yüzde birlik bölümünde vites değişimi gerçekleştiriyor. Yedi ileri S tronic’in şanzımanı ayrıca, direksiyon simidinin üzerindeki değiştirme butonları aracılığıyla vites değiştirmeye de olanak tanıyor.
Standart olarak quattro sürekli dört tekerlekten çekişle donatılan Audi A4 allroad quattro, güç dağıtımının ön ve arka akslar arasında 40:60 oranla gerçekleştirilmesini sağlıyor. quattro sürekli dört tekerlekten çekiş, gerekirse, dağıtım oranını önde yüzde 65’e, arkada ise yüzde 85’e kadar değiştirebiliyor.
Sürüş dinamiklerinin temelini atan genişlik…

Önde 1.583 mm arkada ise 1.574 mm olan A4 allroad quattro’nun iz değerleri, A4 Avant’a göre 20’şer mm’lik bir genişlemeyi ifade ediyor. Daha uzun yaylara sahip yeni şasi sayesinde daha yüksek olan gövde, sportifliği konforla birleştiriyor. Bozuk zeminlerde A4 allroad quattro’nun Elektronik Denge Programının (ESP) yüksek teknoloji ürünü özelliği devreye giriyor: Arazi Tespit (Offroad Detection /ORD) teknolojisi otomatik olarak sürüş yüzeyinin türünü tespit ederken, ESP’nin kontrol parametrelerini buna uygun olarak ayarlıyor. Asfalt yollarda ise Audi Drive Select, sürüş keyfini daha da artırıyor. Bu opsiyonel kontrol sistemi, Audi A4 allroad quattro’nun kişiliğini otomatik olarak sürücünün tercihlerine uyarlıyor. Sürücü, üç sürüş modu arasında seçim yapabiliyor: Konforlu, otomatik ve sportif.
Zengin donanım…

Audi A4 allroad quattro, donanım özellikleri bakımından da oldukça cömert; 17-inç hafif alaşım jantlar, sis lambaları, tavan rayları, kullanışlı bagaj bölmesi kapağı, servotronic direksiyon, otomatik ortam sıcaklığı kontrol sistemi, elektro mekanik el freni ve CD çalarlı ses sistemi standart olarak sunuluyor.
A4 allroad quattro opsiyonel donanım olarak da çekici unsurlar içeriyor. Otomatik olarak uzun ve kısa farlar arasında geçiş yapmaya olanak tanıyan uzun far asistanı, elektrikli çalıştırılabilen iki parçalı panoramik cam tavan, elektromekanik bagaj kapısı, üç bölgeli ortam sıcaklığı kontrol sistemi, LED geri vites lambalı ve LED gündüz farlı xenon plus ana farlar ve ısıtma ve havalandırma özelliğine sahip konforlu koltuklar gibi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla