Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-07-2009, 21:52   #1
the_pentagram
forumun heavy metalcisi
 
the_pentagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Avrupa bize göre değilmiş!"

Sivasspor'un Anderlecht karşısında deplasmanda aldığı farklı mağlubiyet Sivas basınında üzüntüyle ve çarpıcı başlıklarla anlatıldı.. En çarpıcı başlık ise "Avrupa bize göre değilmiş!" oldu..

Sivasspor camiası, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Belçika'nın RSC Anderlecht takımı karşısında deplasmanda alınan 5-0'lık mağlubiyetin üzüntüsünü yaşarken, Sivas basını yenilgiyi çeşitli başlıklarla okuyucularına duyurdu.

Sivasspor'un RSC Anderlecht karşısında deplasmanda aldığı farklı mağlubiyet ve oynadığı futbol, camiayı üzüntüye boğdu. Farklı mağlubiyet, camiada olduğu gibi Sivas basınında da üzüntüyle karşılandı.

Sivasspor'dan ikinci maç için avantajlı bir skor bekleyen gazeteler, farklı yenilgiyi ''Yiğido Kabus Gördü'', ''Tur Mucizelere Kaldı'', ''Dev Hüsran'', ''Önce Gurur, Sonra Kahır'', ''Brüksel'de Büyük Hezimet'', ''Sivasspor Brüksel'de Kayıp'', ''Avrupa Bize Göre Değilmiş'' gibi başlıklarla okuyucularına duyurdu.

''Yiğido Kabus Gördü'' başlığını atan Yeniülke Gazetesi haberinde, ''Şampiyonlar Ligi hayaliyle Anderlecht karşısına çıkan Yiğido, rüyadan erken uyandı. Brüksel'de kabus gibi başlayan karşılaşma 5-0'lık hezimetle son buldu'' ifadelerini kullanarak farklı yenilgiyi ''hezimet'' olarak yorumladı.

''Avrupa Bize Göre Değilmiş'' başlığını kullanan Demokrat Gazetesi haberinde, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez Avrupa arenasına çıkan Sivasspor, tarihi maçta berbat bir sonuç aldı. Yeni transferlerin uyum sağlayamadığı yeni kadro ile hiçbir varlık gösteremeyen Yiğidolar, Belçika'da Anderlecht'ten 5 gol yiyerek sahadan farklı mağlup ayrıldı'' ifadelerine yer verdi.

-''DEV HÜSRAN''-
Yenilgiyi ''Dev Hüsran'' başlığıyla okuyucularına duyuran Bizim Sivas Gazetesi ise haberinde, ''Sivasspor, kaleci Petkoviç'in hediye golleri ile faciaya engel olamadı'' ifadelerini kullanarak kırmızı-beyazlı ekibin tur şansını mucizelere bıraktığını belirtti.

Haberinde, ''Önce Gurur, Sonra Kahır'' başlığını kullanan Hürdoğan Gazetesi, Sivasspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Türkiye'yi temsil etmesiyle futbolseverlere önce gurur yaşattığını, ancak bu gurur tablosunun 5-0'lık yenilgiyle ''kahıra'' dönüştüğünü okuyucularıyla paylaştı.

''Tur mucizelere kaldı'' başlığını kullanan Gazete Sivas, 4 Eylül Gazetesi ve Sivas'ın Sesi gazeteleri ise kırmızı-beyazlı ekibin alınan bu yenilgiyle Brüksel'de hüsrana uğradığına dikkati çekti.

Anadolu Gazetesi, ''Brüksel'de büyük hezimet'', Hakikat Gazetesi ise, ''Sivasspor Brüksel'de kayıp'' başlıklarını sayfalarına taşıdı. Kaleci Petkoviç ve defans oyuncuları başta olmak üzere tüm takımı eleştiren gazeteler, maç boyunca oldukça etkisiz ve dağınık bir görüntü sergileyen Sivasspor'un alınan bu farklı mağlubiyetle devler ligine katılma şansını mucizelere bıraktığını haberlerinde işledi.

Gazeteler, teknik direktör Bülent Uygun'un maç sonrası yaptığı, ''Tüm suç benim'' açıklamasına da yer verdi.

-''ANDERLECHT ÖNÜNDE ÜZÜLDÜK''-
Bu arada, kulübün resmi internet sitesi ise yenilgiyi, ''Anderlecht önünde üzüldük'' başlığıyla duyurdu. Sitede, ''Sivassporumuz Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme müsabakasında umduğunu bulamadı'' ifadeleri kullanıldı.

Farklı yenilgi, Sivasspor taraftar sitelerinde de üzüntüyle karşılandı. Sitelerde birbirleriyle mesajlaşan taraftarlar, 5-0'lık yenilginin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.



Uygun: ''Tüm suç benim''


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 5-0 yenildikleri Anderlecht maçından sonra açıklamalar yaptı, suçu üzerine aldı..



Bülent Uygun'un açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
Avrupa tecrübesi çok önemli.. Oyuncularım bugün idman da dahil olmak üzere yapılamayacak hatalar yaptılar. Bugün bir suç varsa bana aittir.
Yeni yapılanma içerisinde bir takımız. Sakatlar ve transferdeki olumsuzluklar bizi etkiledi. Özür diliyoruz. Buraya kadar gelen ve bizi destekleyen dostlardan özür diliyorum. Bir maç daha var orada gerçek futbolumuzu yansıtmak istiyoruz. Bu iş tecrübe. Rakibinki had safhada. Yapılan hatalar çok basit. İster istemez karşılığında almamanız gereken mağlubiyeti alıyorsunuz. Kendimizle ilgili takım kurgusunu Avrupa Ligi'ndeki çıkacak rakibimize karşı oturtmalıyız. Bu dakikadan sonra transferin lazım olduğunu düşünüyoruz.."

BASIN TOPLANTISI
Erken yedikleri gollerin ardından demoralize olduklarını ve maçı çeviremediklerini vurgulayan Bülent Uygun, Avrupa kupalarında çok deneyimli olan rakiplerinin istediğini alırken, kendilerinin deneyimsizliğin kurbanı olduklarını söyledi. Uygun, ''Suç varsa tamamen kişisel olarak benim. Sevenlerimizden özür diliyorum'' dedi.

Uygun, RSC Anderlecht'in ortaya koyduğu futbolu bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine de rakiplerinin oyununun sürpriz olmadığını belirterek, bireysel hataların bu yenilgiyi hazırladığını bildirdi.

RSC Anderlecht'in ''tahmin ettikleri ve antremanlarda hazırlandıkları gibi'' oynadığını kaydeden Uygun, rakibin ''sistemli oyununa'' yanıt vermede başarısız olduklarını dile getirdi.
__________________
Mağrur ve Zamansız Gidişlere Mütevazi Suskunluğum Var..!
the_pentagram Ofline   Alıntı ile Cevapla