Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2009, 09:17   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İlişkiler Neden Bitiyor?

İlişkilerin sonsuza kadar süreceğinin elbette garantisi yok ancak her iki tarafında dönüp kendini sorgulaması gerekir. Bir aşk bittiyse, suç tek tarafın olamaz. Siz sürekli çabaladığınızı düşünüyor olsanız bile, gerçekten dönüp içinizde bir hesaplaşma yaptınız mı?
Bir ilişkinin en önemli noktası, sevdiğiniz insanın öncelikle en iyi arkadaşı olabilmeyi becermektir.
İlişkiler mutlaka paylaşmak ve birlikte olmak için yaşanır ama bireysel yaşam alanlarını ihlal etmeye başladığınızda, ilişkinizin dibine dinamit döşüyorsunuz demektir. Birlikteyken mutlu olmak kadar, ayrı zaman geçirdiğinde keyif alacağın şeyler yapmak, ilişkinizi ayakta tutacaktır.
Bir sevgiliniz olduktan sonra, öncesine göre daha ihmalkar mı davranmaya başladınız? Eskiden kendinize daha çok dikkat ediyor, özen gösteriyor ve önem veriyorken, nasılsa seven birisi var düşüncesinin rahatlığına kapılıp, kendinizden vazgeçmiş olabilir misiniz?
İlişkilerin uzun zaman devam etmesi, biraz da tartışmaları uzatmamaya, mutlaka haklı çıkmaya çalışmamaya bağlıdır. Doğrunun tek olmadığını, size çok doğru gelen bir şeyin, sevgilinize o kadar da doğru gelmemesi ihtimalini ortadan kaldırmayın. Zaman zaman ikna etmeye çalışabilirsiniz, elbette tartışabilmek ilişkiniz için son derece sağlıklıdır. Ancak tartışma ile kavga arasındaki farkı hep aklınızda tutun. Israr ve zorlama, sevgiye vurulan darbelerdir.
Kimseyi değiştirmeye uğraşmayın. Aşk, olduğu gibi kabul ederek sevebilmektir. Çok rahatsız olduğunuz konularda karşılıklı fedakarlık istemek, her iki tarafında hakkıdır mutlaka ama kişilerin kimliklerinde radikal değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. Gül fidanından papatya açması beklenebilir mi?
İlişkileri ayakta tutan şey dengedir. Farklı özelliklerinizi birbirinizi tamamlamak için kullanmayı öğrendiğinizde, aşkın tadına varmak daha kolay olacaktır. Her şeyi dozunda tutun. Fedakarlık, özveri, empati, dominantlık, hırs, vericilik, romantizm ve daha pek çok özelliğin, bir ilişkideki dengelerle birleştiğinde keyif verici olduğunu unutmayın. Tüm duyguların azı da, fazlası da zarar verir. Dengeyi kurun. Aşk, dünya gibidir; dengesini bozarsanız dönmekten vazgeçebilir.



alıntıdır.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla