Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2009, 10:41   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çin'de yılda 13 milyon kürtaj yapılıyor

Çin'de yapılan bir araştırma, yılda 13 milyon kürtaj yapıldığını ortaya çıkardı. Pekin Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Li Ying, gençlerin doğum
kontrolü hususunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ve cinsel eğitimin üniversitelerle birlikte aile içinde de verilip, bunun bir sosyal refleks haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Şanghay'da 411 hastanede yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 30'unun hamilelikten korunmayı, yüzde 17'sinin de zührevi hastalıklardan kaçınmanın önemini bildiği belirtildi. Yüzde 70'lik bir dilimin ise AİDS'in temel olarak cinsel yolla bulaştığını bilmediği ortaya çıktı. Çin Ulusal Nüfus ve Aile Planlaması Komisyonu Başkanı Vu Şangçun yaptığı açıklamada, araştırmanın, kürtaj yaptıran kadınların yarısının doğum kontrolünün ne olduğunu bilmediklerini ve şimdiye kadar böyle bir yola başvurmadıklarını ortaya koyduğunu belirtti.

Devlet istatistiklerine göre, resmi kliniklerde yapılan kürtajların yüzde 62'sinin 20-29 yaş aralığında olduğunun altını çizen Vu, gerçek sayının çok daha fazla olduğunu, çünkü bu verilerin devletin resmi kliniklerinden elde edildiğini söyledi. Çin'de ortalama kürtaj ücreti 600 yüen (131 TL) ve 1990'dan beri kadınlara evli olup olmadıklarına bakılmaksızın kürtaj yapılması yasal.Çin'de resmi kayıtlara göre yılda 20 milyon çocuk doğuyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla