Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2009, 23:20   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hitler Türkiye’yi işgal etmek istemişti..

Click the image to open in full size.İkinci Dünya Savaşı’nda Nazizm suç üstü yakalanmış, kazığa çekilmiş ve lanetlenmişti. Bundan sonra tüm dünyada milliyetçilere düşen iş, Nazizm ile hiçbir alakaları olmadığını söylemek oldu. Savaş yılları boyunca Almanya’yı destekleyen Cumhuriyet bugün türbanla gamalı haçı eş görüyor örneğin.
Gerçek şu ki; İtalya’daki faşizmin, Almanya’daki Nazizmin birebir benzeri Türkiye’de de uygulanıyordu. Zaten Türkiye’nin ceza yasası bile Faşist İtalya’dan alıntıydı.''Türkiye'nin aydınlık insanları size Cumhurşiyet yakışmaz'' başlıklı yazımda da Yunus Nadi’nin Mussolini’ye nasıl övgüler dizdiğini okuyabilirsiniz.
Ayrıca Hitler, Türkiye ile dost olduğunu göstermek adına Talat Paşa’nın naaşını da göndermişti.
Ve bakın Hitler, aynı zamanda Milliyet Başyazarı olan Siirt Milletvekili Mahmut Soydan’a neler söylemiş:
Almanya ve Türkiye aynı dönemde ve aynı koşullarla çökmüşlerdi. Türkiye ulusal bir atılımla kurtuldu. Bu sonuç Almanya’nın kurtulması için başlattığımız ulusal girişimin başarılı sonuç vereceği konusunda bizde de güçlü bir ümit yaratmıştır.
Gerçek şudur ki, Türkiye’de doğan ve parlayan yıldız bize izleyeceğimiz yolu göstermiştir.
Atatürk öyle bir kişiliğe sahiptir ki, daima çağının en büyük kişilerinin önünde olacaktır. Bu tarihin ona verdiği haktır.”

Hitler, Atatürk’ü ne kadar seviyorsa, İnönü’den de o kadar nefret ediyordu. Bazı yerlerde “Türkiye’yi Atatürk’ün ölümünden sonra basiretsiz ve dar kafalı insanlar yönetiyor.” demişti.
Aynı zamanda savaştan sonra Sovyetlerin eline geçen ve sonra bize verilen bazı belgeler Nazilerin ve Hitlerin dönem dönem Türkiye’yi işgal etmek istediğini gösteriyor. Bu planlarda Türkiye hakkında pek çok ayrıntılı bilgi, İstanbul’un nasıl işgal edileceği yazıyor. Hitler’in komutanları Türkiye’nin Rusya’dan önce işgal edilmesini istiyor. Hitler ise Rusya’dan sonra Türkiye’ye girmeyi düşünüyor.
Savaş planlarında, İstanbul’da nasıl konuşlanılacağı, hangi otellerin karargah olarak kullanılabileceği, nasıl çıkartma yapılacağı şu şekilde yazıyordu:
Kumanda heyeti, kurmay başkanları ve karargâh birlikleri ancak Beyoğlu’nda uygun şekilde yerleştirilebilir. Beyoğlu’nda 7 büyük otel bulunmaktadır. Bunların en iyileri de rerapalas ve Tokatlıyan otelleridir. Kumanda heyeti özellikle Perapalas Oteli’ne yerleşmelidir. Bölgede birçok küçük oteller daha vardır. Buralarda karargâh subayları kalabilir.”
Naziler Türkiye için iyi hazırlanmış olmalı ki, özellikle İstanbul ve İzmir limanlarının 1/100.000′lik haritaları, fabrikaları, kimyevi madde üretilen tesisleri vb. bilgileri içeren haritalarda bu raporların içerisinden çıkmıştı.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla