Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2009, 08:48   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun

Yüce Allah'ın af ve merhametine, yardım ve ihsanına vesile olan Berat Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Önümüzdeki 5 Ağustos Çarşamba akşamını Perşembeye bağlayan gece, mübarek “Berat Kandili”dir. Günahtan, borçtan ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen “Berat” özünde günahlardan arınma, yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşmak manasını taşır. Bu gecede Allah'ın affı ve bağışlamasının bol olacağı müjdelendiğinden bu kutlu geceye “Berat Gecesi” denilmiştir.
Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) : “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünü de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve yok mudur tövbe eden? Tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen? Ona rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen? Şifasını vereyim. Yok mudur başka istekleri olan? İstek ve arzularına karşılık vereyim.” buyurmuşlardır.
Bu kutlu gecede, yüce kitabımız K.Kerim'in Lavh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiği rivayet edilmiş olup, bu hususta hutbemin başında okumuş olduğum ayet-i kerimede Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştur:
“Ha Mim. Apaçık olan kitaba and olsun ki, biz onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız. Katımızdan (ilahi) bir emirle her hikmetli iş o gecede ayırt edilir.”
Sevgili Peygamberimiz de bu gece vesilesiyle pek çok kişinin Yüce Allah'ın af ve mağfiretine kavuşacağını müjdelemiştir.
Bu itibarla berat gecesini idrak eden herkes yüce Rabbimizin: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Şüphesiz Allah (c.c.) bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” müjdesine nail olmaya çalışmalıdır.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla