Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2009, 21:10   #1602
outlawwanted
 
outlawwanted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Batuhan Karadeniz son birkaç haftadır Türk futbolunun yeni tiyatrosu. Akçeli bir oyun var sahnede. Figüranı da başrolü de bol. Gaziantep'e gitmeyeceğini açıklamasından sonra sahnede nelerin olacağını görmek zor ama hala devam eden bu tiyatronun arka planında neler olduğuna dair birkaç şey söylemenin tam vaktidir.

Bir kulüpte kalibresi ne olursa olsun bir futbolcunun ipini kesebilecek üç dinamik var. Başkan, teknik direktör ve taraftar. Batuhan'ın taraftarla arası iyi, Çarşı'nın özevladı. Fakat başkan ve teknik direktör ile ipleri koparmış durumda. Hem Yıldırım Demirören ve hem de şu an kulüpte bütün dizginleri tutan Mustafa Denizli istemiyorlar Batuhan'ı. Sebebinin bu ikiliyle yaşadığı diyalog olduğunu söyleyenler var. Aydın ve Serdar Özkan ile birlikte gece alemlerinde karıştığı bir vukuat olduğunu söyleyenler var. Dedikodu çok. Gerçek olan ise Batuhan Karadeniz'in istenmediği. Beşiktaş hem Türkiye sınırlarında hem de yurtdışında izleyeni ve isteyeni çok olan bu yetenekli ama haşarı delikanlıyı istemiyor. Elden çıkarmak istiyor.

İddiaya göre Batuhan'ı ülke içerisinde en çok isteyen kulüp Fenerbahçe. Mehmet Topuz krizi patlak verdikten sonra Fenerbahçe cephesi Batuhan'ın kontratındaki bir açığı hukukçularına incelettikten sonra oyuncuyla temas sağlıyor. Velakin Batuhan, amiyane tabirle Beşiktaş'a kazık atarak yetiştiği kulüpten ayrılmak istemediğini söyleyerek transferi kapıyor. Sözleşmedeki açık Batuhan'ın yaşı ile ilgili. FIFA kulüplere, 18 yaşın altındaki oyuncularla en fazla 3 senelik mukavele izni veriyor. Beşiktaş ise 2006 - 2007 sezonu öncesinde profesyonel yaptığı oyuncuya 3+2 yıllık bir kontrat imzalatıyor. Beşiktaş bu sezonun başında biten bu kontratı yenilemek yerine opsiyon kullanıyor. Büyük hata. Düzeltmeleri ise Batuhan'ın Fenerbahçe flörtü kulaklarına geldikten sonra gerçekleşiyor ve 3 yıllık yeni bir mukavele imzalıyorlar karşılıklı. Fenerbahçe meselesi geçici olarak kapanıyor böylece.

Aynı iddialar, Beşiktaş'ın, geçen seneyi Eskişehir'de kiralık geçiren ve performansıyla da konuşulmaya başlanan Batuhan için çizdiği projeksiyon Gaziantepspor odaklı olduğunu söylüyor. Geçen sezon ligin son virajında oynanan Gaziantepspor - Sivasspor maçında, Beşiktaş'ın Antep'e teşvik yolladığı konuşulmuştu. Teşvik benim meselem değil, doğruluğunu da bilmiyorum. İddiada benim merakımı cezbeden başka bir detay var.

Beşiktaş'ın bu sözkonusu kıyak karşısında Gaziantepspor'a Aydın Karabulut'u bonservisiyle birlikte bedelsiz ve Batuhan Karadeniz'i da bedel alınmadan kiralık olarak verileceği. Yıldırım Demirören aynı sektörde faaliyet gösterdiği ve aynı zamanda ihale arkadaşı olduğu bilinen Gaziantepspor Kulübü başkanı İbrahim Kızıl'a bu oyuncuları İsmail Köybaşı'ya karşılık söz veriyor. Bana gelen bilgide Aydın takası yok ama Batuhan Karadeniz meselesi doğru. Fakat bir farklılık var. Beşiktaş Batuhan'ı kiralık olarak değil tüm haklarıyla birlikte Gaziantep'e veriyor. Batuhan'ın önce Antep'e gidip sonra caymasının ve kişisel sorunlar diye geçiştirdiği olayın perde arkası bu. Batuhan Karadeniz tamamen Gaziantepspor'un oyuncusu olmak istemiyor. Kaynağın ismi, ünvanı bende kalsın. Sadece
Beşiktaş ile Gaziantep arasındaki İsmail protokolünü eline alabilecek yetkide birinin olduğunu bilmeniz kafi.

Mehmet Topuz konusunda etik naraları, oyuncu insiyatifi lafları havada uçarken; Beşiktaş'ın Fahri Tatan, Aydın Karabulut, Zapo ve Batuhan gibi kendi futbolcularına bunu reva görmemesi başka bir mesele ama Batuhan sorununun çözüleceğine dair ufukta birşey yok. Muhtemelen yurtdışı opsiyonları düşünülecektir ama bir talip daha var. Fenerbahçe. Aziz Yıldırım kapanan defteri açmış durumda. Oyuncuyu hala istiyor, Daum da Köln'de görev yaparken kiralık olarak gündeme gelen ve çok beğendiği oyuncuya çok sıcak. Yıldırım Demirören ise Mehmet Topuz transferinde gerilen ilişkiler ve alacağı tepkiden ötürü persona non grata konumundaki oyuncusunu Fenerbahçe'ye vermiyor.
outlawwanted Ofline