Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2009, 22:56   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Seyirci Yok Futbol Yok: 1-1

UEFA Avrupa Ligi 3.öneleme turu rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe Jozsef Bozsik Stadyumu'nda Macar ekibi Honved'e konuk oldu.
Fenerbahçe 5-1'in rövanşında deplasmanda 1-1 berabere kalarak turu geçmesini bildi ve play-off'a kaldı. Mücadelede goller ise 9. dakikada Dos Santos ve 86'da Fritz'den geldi.
Sarı-lacivertli ekibin Honved kaşrısındaki futbolu vasatı geçemezken, 32. dakikada Bilica'nın gördüğü kırmızı kart F.Bahçe'de hesapları bozdu. İkinci yarıda Honved'e zaman zaman önemli pozisyonlar veren Fenerbahçe maçın tamamında yüksek pas trafiği ile oyuna hakim olan taraf olsa da istediği gol fırsatlarını yakalayamadı.
Fenerbahçe'nin de mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi play-off kura çekimi 7 Ağustos Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde 14.30'da gerçekleştirilecek. UEFA Avrupa Ligi play-off aşaması ilk maçları 20 Ağustos'ta, rövanşları ise 27 Ağustos'ta oynanacak.
Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum Honved maçında ilk 11'de önemli değişiklikler yaptı. Sarı-lacivertli ekipte Emre Belözoğlu, Kazım Kazım, Semih Şentürk, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda yer almadı.
Son anda sakatlanan Gökhan Gönül de yedek kulübesindeydi. Ali Bilgin sağ beke, Deivid de Souza orta sahanın sağında maça başlarken, Emre'nin yokluğunda Cristian'ın yanında F.Bahçe'de orta sahada kendine şans bulan oyuncu Selçuk Şahin oldu.
Seyircisiz oynanan maçta ilk tehlikeli gol girişimi 8. dakikada Honved'in Slovakyalı oyuncusu Macko'dan geldi. Sol çaprazdan ceza sahasında Macko'nun yaptığı yerden vuruş dışarı gitti. Maç İstanbul'daki mücadelenin aksine temposuz başladı.
Fenerbahçe ilk atağında ise gole ulaşmayı bildi. Alex'in orta sahada uzun pasında Deivid ceza sahasında sol kanata açtı. Brezilyalı Dos Santos seken topa yerden sol ayağı ile düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi.
İlk yarıda dakikalar ilerledikçe oyunda hakimiyetini hissettiren Fenerbahçe'de Honved maçında atak başlangıçlarını orta sahada Alex yönetiyordu. Daha önceki maçlarda bu görev Emre Belözoğlu'na aitti. Takımın yeni transferlerinden Dos Santos ise Vederson'un önünde forvete yakın bir görüntü çizdi.
26. dakikada Fenerbahçe'de Güiza kaleciden sıyrıldığı bir pozisyonda önemli bir gol fırsatından yararlanamazken, 34. dakikada oyunun seyri değişti. Fenerbahçe defansının arkasına derinlemesine pasta depar ile kaçmak isteyen Abraham Bilica'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Bilica'yı kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Fenerbahçe'de beklenmeyen bu gelişme sonrasında Selçuk geri dörtlüde Önder'in yanında, Deivid de Souza'da sağ kanattan orta saha kaydı.
İlk yarıda geride kalan dakikalarda Fenerbahçe eksik kalmasına rağmen oyundan düşmedi ve yüksek pas trafiği ile oyunun kontrolünü elinde tuttu. Fenerbahçe'de bu pas trafiği zaman zaman futbolu oldukça sıkıcı bir hale getirirken sarı-lacivertli ekip Honved karşısında çok fazla gol girişimi içinde değildi ve devre 1-0 temsilcimizin üstünlüğü ile bitti.
Fenerbahçe maçın ikinci yarısına ilk yarıdaki kadrosuyla başladı. İkinci yarının ilk bölümlerinde ev sahibi ekip Fenerbahçe karşısında daha çok etkili olmaya çalışan takım görüntüsündeydi.
Fenerbahçe sakin görüntüsünü bir dakika olsun kaybetmedi. 54'de Daniel Güiza ceza sahası önünde seken topa güzel vurdu ama top direğin yanından dışarı gitti. Son haftaların formda ismi 56. dakikada bir kez daha şansını denedi, bu sever meşin yuvarlak direğe takıldı.
İkinci yarının ortalarına doğru ağırlığını hissettiren Honved takımı karşısında Fenerbahçe orta sahası dirençsiz kaldı. Özellikle Fenerbahçe sol kanatı çok aksadı. Teknik dirketör Christoph Daum'un oyuna müdahale etme zamanı geliyordu.
Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği 70. dakika gerçekleşti. Vederson saha kenarına alınırken, Deniz Barış oyuna girdi. Daum geriye çekilen ve bir çok önemli pozisyon veren takımını Deniz Barış ile yeniden diriltme peşindeydi. Abraham konk ekipte çok önemli 3-4 gol pozisyonundan yararlanamazken, stopere geçen Selçuk Şahin mevkiisini reddediyor, Volkan Demirel kalesinde devleşiyordu.
77'de günün çalışkan ismi Deivid de Souza oyundan alınırken, Bekir İrtegün oyuna dahil oldu. Bekir stoperde Önder'in yanına giderken, Bilica'nın yokluğunda o boşluğu doldurmaya çalışan Selçuk Şahin ise eski mevkisine orta sahaya geri döndü.
Fenerbahçe'de Güiza bol bol kalei düşünerek Honved karşısında kiliti tamamen kırmaya çalışan oyuncu görünümünde olurken, Cristian da orta sahada bilinçli futboluyla alkışı haketti. 9. dakikadaki golün sahibi Dos Santos ise ikinci yarı bir varlık gösteremedi.
Fenerbahçe savunmasında günün en şık ismi ise Önder Turacı'ydı. Önder başarılı futbolunu 80. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Abraham'ın pozisyonunu bozarak pekiştirdi. Honved mutlak bir gol şansından Önder'in müdahelesiyle yararlamadı.
Sarı-lacivertli ekipte son oyuncu dğeişikliği ise 82. dakikada gerçekleşti. Dos Santos çıktı, Uğur Boral oyuna dahil oldu. Rakibine gol pozisyon veren Fenerbahçe'de 86'da bir anlık kademe hatasıyla topu ağlarında gördü. Sağ kanattan açılan uzun ortada Volkan öne çıktı, uzak direkte Ali Bilgin topa vuramadı. Arka direkteki Fritz koluyla topu ağlara gönderdi. Bu gol Fenerbahçe'de soğuk duş etkisi yarattı.
Geride kalan 4 dakikada Fenerbahçe kondisyon olarak ayakta durmakta zorlandı ve gelen bol pas hataları takımı oldukça zorladı. Fenerbahçe Honved karşısında turu geçmesini bildi ama ikinci yarıdaki futboluyla taraftarını üzdü.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla