Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2006, 10:12   #1
bjk4ever
Banned

bjk4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doner mi pizza mi?

Dun Karakartal Forum'A bakarken hakikaten bazi spor yazarlarinin elestirilerine cok gulesim geldi. Burada da bircok kisi mactan sonra futbolun kotu oldugunu soylemisti ve takimi elestirmisti. Benim burada herkese bir sorum var: iyi futbol ne demektir? Hucuma donuk futbol oynamak mi yoksa istedigin skoru almak mi? Siz Arsenal gibi zevkli ve hucuma donuk top oynayan, ama uzun bir maraton icerisinde basarili olamayan bir takim mi istersiniz yoksa Juventus gibi zevk vermeyen futbol, ama her sene rahat alinan sampiyonluk mu? Acikcasi ben takimin futbolunu ve Tigana'nin oyuncu degisikliklerini son derece begendim ve zevk aldim. Ben Italyan futbolunu cok severim ve takip ederim ve pazar gunu hakikaten sanki bir Italya takimi izliyormus gibi oldum ilk defa Turkiye'de. Maca firtina gibi baslayip ilk 5 dakika icerisinde rahat golu bulan bir takim. Ardindan Denizlispor'u ustumuze cektik ve rahat pozisyonlar bulduk, dikkat edin!, bircok spor yazarinin dedigi gibi Denizlispor oynamadi, biz oynattik. Geri dortlumuz inanilmaz bir uyum icerisindeydi ve rakibe hic pozisyonlar vermedik, ufak tefek uzak sutlar disinda asla Denizlisporun gol atabilecegi duygusuna kapilmadim, ne mactan once ne mac sirasinda. Acikcasi beni uzen forvetlerimizin inanilmaz kotu formuydu. Zaten macin yildizlari Koray ve Gokhan Zan secildi, bu nasil bir savunma olusturdugumuzun belgesidir. Manisa'ya karsi attiklari gol disinda pozisyon vermedik(ki o Manisa'nin GS'ye yaptiklarini gorduk), Antep macinda son derece basarili ve uyumlu bir ofsayt taktigi uyguladik ve kacirdigimiz anlar ozellikle Koray iyi geri kostu ve net pozisyon vermedik, Denizli macinda aynen yine pozisyon vermedik. Simdi bu tamamen Turklerden olusan ve su ana kadar cok iyi gozuken geri dortlumuzu bozmanin ne anlami vardir? Gelen yabanci bir stoper belki kisisel olarak Koray'dan iyidir, ama o Koray'in diger adamlarla yakaladigi uyumu yakalayabilecek mi Brezilyali olarak. Uyum sandiginizdan onemlidir, Arsenal'da her zaman oynayan Campbell sakatlandi, Toure-Senderos ikilisi birkac mac ustuste oynayinca inanilmaz bir ikili oldular ve bu ikilinin her ikisi de kisisel olarak Campbell'dan eksik olmasina ragmen sirf uyum yuzunden Wenger bu ikili ile devam ediyor, bence biz de bu geri dortluyu ve ozellikle Zago-Ronaldo'dan sonra hele sukur buldugumuz ideal tandemi bozmamaliyiz.

Bir yabanci oyuncu alinacaksa bu kesinlikle suphesiz bir forvet olmalidir bana gore. Deplasman maclarinda Nobre son derece etkisiz, Bobo'nun kolay gol atamama sendromu var ve ne yapacagi belli olmuyor, Gulec 6 ay formunun zirvesinde 3.luk icin oynayan bir takimda yeterli gozuktu, ama sampiyonlugu isteyen bir takima yeterli katki yapabilir mi o tartisilir, Ibrahim Akin'dan heel hic bahsetmiyorum. Bana gore bize kendi pozisyonlarinin yaratabilen, bitirici vurusu iyi olan bir golcu lazim, cunku Nobre disinda bitirici oyuncumuz yok. Simdi Ricardinho ve Delgado var, takim hucum anlaminda guclu, ama Ricardinho takip edebildigim kadariyla bir sezon icerisinde istikrarsiz olabiliyor, Delgado ise o kadar ince ve yumusak bilekleri var ki, cok tekme yiyor ve bence cok sakatlanir sezon icerisinde. Bence bizim forvetlerimiz 34 maclik maratonu kesinlikle kaldirmaz, daha 3. macta bile zorlandik Nobre gitti diye. Bu savunmanin ahengini ve uyumunu bozmaya gerek yok, kaliteli yabanci bir forvet alirsak sampiyonluga cok yaklasmis oluruz bana gore.

INADINA BESIKTAS!!!!!
bjk4ever Ofline