Beşiktaş'ın en büyük hedefi olan  Deco konusunda yeni bir hamle başlatılıyor. Koyu Beşiktaşlı Azeri milyarder  Mubariz Mansimov, yakın arkadaşı olan Chelsea'nin Rus patronu Roman  Abramoviç'ten, Deco transferi için kolaylık sağlamasını istedi. Portekizli  yıldızın Beşiktaş'a transferine yeşil ışık yanarsa, kontenjanda yer açmak için  Bobo hemen satılacak. 
 Decoder  tamam

Azeri asıllı iş adamı, dostu  Chelsea patronu Abramoviç ile görüştü. Transfer hafta sonuna kadar bitmiş  olacak.   
Beşiktaş, ısrarla istediği 
Deco için  bastırıyor. 
Chelsea ve Portekizli yıldız ile yapılan ilk görüşmelerde  mesafe alamayan Beşiktaş, kongre üyesi Azeri asıllı Türk iş adamı 
Mubariz  Mansimov'u devreye soktu. 
Mansimov yakın dostu 
Chelsea başkanı  
Abramoviç ile görüşerek 
Deco için yardımcı olmasını         

istedi.  İngiliz ekibinin patronu Rus milyarder Abramoviç, "Kararı hocamız 
Ancelotti  ve 
Deco verir. Ben bu konuda yardımcı olacağıma söz veriyorum"  diyerek transfere yeşil ışık yaktı.   
CARLO İSTEMİYOR 
Daha önce  "Benim için maddiyat önde gelir. Belki de son transferimi yapacağım" diyen 
32  yaşındaki orta saha oyuncusu gerekirse kiralanacak. 
Chelsea'nin 8  milyon euro bonservis istediği 
Deco, İngiliz ekibinden 4.5 milyon euro  (vergiler çıkınca eline 2.5 milyon euro kalıyor) kazanıyor. 
Portekizli  orta saha oyuncusuna 
Beşiktaş'ın yıllık 3.5 milyon teklif ettiği  belirtiliyor. 
Carlo Ancelotti'nin ilk 11'de düşünmediği 
Deco'nun  transferinin hafta sonuna kadar bitirileceği konuşuluyor.  
Forma satışı patlar!  
Beşiktaş yönetimi  12.5 milyon euro'yu bulan Deco'nun maliyetini karşılamaya hazır. Başkan Yıldırım  Demirören, "Yeter ki Chelsea ve Deco ile anlaşalım. Bu transfer Beşiktaş'ı ayağa  kaldırır. Hem Şampiyonlar Ligi hem lig hem kupada büyük iş yaparız. Üstelik  Deco'ya verilecek parayı forma ve bilet satışlarından karşılarız" diye garanti  veriyor