Konu: uTorrent 2.0
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2009, 01:45   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
uTorrent 2.0

uTorrent çıktığından bu yana dört yıl geçti. 2.0 Beta sürümü yayınlanan BitTorrent yazılımı bu sürümle birlikte geliştirildi ve güncellendi. Pek çok iyileştirmenin ve özelliğin içinden en çok UDP takipçi (tracker) desteği dikkati çekti.

uTorrent popülerliğini çok kullanışlı ve bir o kadar da küçük olmasına borçlu. Çok az sistem kaynağı kullanan yazılım özellikle eski bilgisayarların dostu. Torrent kavramına yabancı olanlar için bunun bir P2P dosya paylaşım programı olduğunu ve indirilen birkaç kilobyte'lık bağlantı dosyalarındaki bilgileri alarak, bağlantılanan dosyayı indirdiğini belirtelim. Yüksek indirme hızı ve yaygın kullanım ile Torrent şu anda dünyanın en büyük dosya paylaşım uygulaması.

uTorrent'teki bu değişiklik milyonlarca kullanıcıyı etkiliyor. Dosyaların takibini yapan tracker'lara daha az yük binmesi için http takipçi yerine UDP takipçi kullanıyor. uTorrent geliştiricisi Arvid Norberg yeni özellik hakkında "uTorrentin iyi bir vatandaş olmasını ve takipçilerin yükünü arttırmamasını istiyoruz" dedi.

Aslında uTorrent bu özelliği eklemekte biraz geç kaldı denebilir. Vuze, BitComet, Deluge, KTorrent ve rTorrent bu özelliği çoktan eklemişti. Ancak hiçbiri uTorrent'in yaygınlığına sahip değildi ve uTorrent'teki bu değişiklik internet servis sağlayıcıların yükünü de önemli miktarda azaltacak.

Download uTorrent 2.0 Beta</B></STRONG></I></U>
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla