Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2009, 12:31   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En Pahalı Milan, En Ucuz Liverpool

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinin taraftar mağazalarında satılan lisanslı maç formaları cep yakarken,"3 Büyükler"in formalarını satın almak isteyen Türk taraftar, Avrupalılara göre daha "şanslı" görünüyor.
AA muhabirinin, kulüplerin internet üzerindeki taraftar mağazalarından derlediği bilgilere göre, İspanya, İtalya, İngiltere ve Almanya'dan 2'şer kulüp dikkate alındığında, en pahalı maç forması, 70 avro (147 TL) ile AC Milan'a ait.
Fiyatı, Türk kulüplerinin formalarının neredeyse iki katı olan AC Milan formasına, şort ve tozluk da ilave edildiğinde, kırmızı-siyahlı bir taraftarın, toplam 115 avroyu (263 TL) gözden çıkarması gerekiyor. İspanya Birinci Futbol Ligi'nden (La Liga) Barcelona ve Real Madrid, İtalya Birinci Futbol Ligi'nden (Serie A) Inter ve AC Milan, İngiltere Premier Lig'den Manchester United ve Liverpool, Almanya Birinci Futbol Ligi'nden de (Bundesliga) Wolfsburg ve Bayern Münih kulüplerinin mağazalarındaki satış fiyatlarına göre, en ucuz forma, 47 avro (99 TL) ile Liverpool'a ait. 23.52 avro (50 TL) ile en ucuz ikinci şortu satan Liverpool'un formasına, tozluk da eklenince, "Kırmızılar"ın 3 parça formasını almak, bir taraftara toplam 80 avroya (198 TL) mal oluyor.
Avrupa'nın 8 kulübündeki formalar, 55-79 avro (115-147 TL) arasında değişirken, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın taraftar mağazalarının vitrinlerini süsleyen formalar, 85-89 TL (40-42 avro) arasında alıcı buluyor. Bu durumda Avrupa kulüplerinin formaları, "3 Büyükler" inkinden neredeyse bir buçuk kat pahalıya geliyor. AC Milan, Inter ve Wolfsburg'un maç şortları, ortalama 35 TL (16.74 avro) olan Türk kulüplerininkinin 2 katı olmasıyla dikkati çekerken, ortalama 15 TL (7.17 avro) olan sarı-lacivertli, sarı-kırmızılı ve siyah-beyazlı tozluklar ise Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Bayern Münih ve Wolfsburg'un tozluklarının yarı fiyatına pazara çıkıyor.
CRISTIANO RONALDO OLMAK 195 TL
La Liga'da "Los Galacticos'u (Galaksi'nin Takımı)" yaratmak üzere yola çıkan Real Madrid'in ve dünyanın en pahalı transferi Cristiano Ronaldo ile Brezilyalı yıldız Kaka'nın formaları, 85.41'er avro (179 TL) ederken, bu futbolcuların komple formasına sahip olmak, 92.91 avro'ya (195 TL) maloluyor. Eski Interli, yeni Barcelonalı İsveçli forvet Zlatan İbrahimoviç'in forması ise 77.91 avroya (163 TL) satılıyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla