Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2009, 12:55   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Efsane Futbolcu Hayatını Kaybetti

Click the image to open in full size.
Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı final oynayarak Türk futboluna ismini altın harflerle yazdıran Göztepe'nin efsane takımının sol beki Çağlayan Derebaşı (69) kalp yetmezliği sonucu vefat etti.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği'nde bir süre önce by-pass ameliyatı olan Çarli lakaplı Çağlayan Derebaşı'nın ölümü sarı kırmızılı camiada büyük üzüntü yarattı.
Ankara'da 1940 yılında doğan, futbol hayatına Ankagücü'nün altyapısında başlayan, bir süre Konya İdmanyurdu'nda da oynayan Çağlayan Derebaşı, 1960-70 yılları arasında sarı kırmızılı renklere hizmet verdi. Soğukkanlılığıyla tanınan ve Göztepe'de penaltı atışlarını da kullanan Çağlayan, futbol hayatına nokta koyduktan sonra birçok arkadaşının aksine teknik adamlık yapmadı.
Efsane kadroda yer alan Nevzat Güzelırmak, Çağlayan'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, Uzun yıllar Göztepe'ye hizmet etmiş bir arkadaşımdı. Spor camiası çok önemli bir ismi kaybetti dedi. Göztepe camiasının yasa büründüğünü belirten Halil Kiraz ise, Hepimizin başı sağolsun. Onu asla unutmayacağız diye konuştu.
Göztepe Sportif İşler Sorumlusu İsmail Hakkı Gül, Gürsel Aksel Tesisleri'nde Çağlayan Derebaşı'nın anısına yarın saat 14.15'de tören düzenleyeceklerini açıkladı. Efsane futbolcunun cenazesi, Güzelyalı Hakim Efendi Camii'nde yarın kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek. Çağlayan Derebaşı, evli ve iki çocuk babasıydı.


__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla