Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2009, 09:19   #4
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, İngiltere'de düzenlenecek Gameon turnuvasına katılmak üzere bu ülkenin başkenti Londra'ya gitti.
(A) Milli Erkek Basketbol Milli Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç, kafilenin THY ait uçakla Londra'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, milli takımın başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm'ün idrar örneğinde yasaklı maddelerden "Cathene"e rastlanmasıyla ilgili soru üzerine, "Çok üzgünüm. Kendisine çok büyük saygım var. En çok inandığım, en iyi oyunculardan bir tanesi. Umarım hata olmuştur" dedi.
Gönlüm'ün, hem saha içinde, hem saha dışında olumlu bir hayat felsefesi olduğunu ifade eden Tanjeviç, "Büyük bir eksiklik hissediyoruz şu an. Bizimle beraber olmasını çok isterim" şeklinde konuştu.
"Kerem Gönlüm'ün bu olayı planlarınızı etkiledi mi?" şeklindeki soruya karşılık olarak da Tanjeviç, şunları söyledi:
"Böyle bir oyuncunun yerini doldurmak çok zordur. Bizim planlarımız sarsıldı. Çok farklı yönleri olan bir oyuncu, nereye koyarsan koy orada performans sergileyebilen bir oyuncu. Bizim elimizde onun gibi bir oyuncu yok. Ayrıca, Türkiye'de de onun gibi bir oyuncu yok. Ama takımın durumunun iyi olduğunu düşünüyorum. Takım oyununda onun eksikliğini hissettirmemeye çalışacağız. Kerem'in bir hata yapmadığını umuyoruz."
Tanjeviç, Kerem'in takımla birlikte olmayacağının görülmesi durumunda kadroda değişiklik düşünmediğini ifade etti.
Domuz gribi önlemlerine ilişkin olarak da Tanjeviç, "Sağlık ekibi hazırlıklarını yaptı. Ayrıca bize belli uyarılar dağıtıldı. Şu an domuz gribine karşı bir bilgiye sahibiz" dedi.
DOMUZ GRİBİ ENDİŞESİ
Hidayet Türkoğlu da, Kerem Gönlüm'ün idrarında yasaklı maddeye rastlanılmasına ilişkin sorular üzerine, "Söyleyecek pek fazla bir şey yok. Kerem çok iyi bir arkadaşımız. Yıllardır profesyonel kimliği ile herkes bildiği için sonuna kadar destekçisiyiz" şeklinde konuştu.
Kerem'in şu an şansız bir durumla karşı karşıya olduğunu ve kendisine yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade eden Türkoğlu, konunun en kısa zamanda çözüleceğini ve kadroya dahil olacağını umduğunu söyledi.
Takım olarak Kerem'in durumuna üzüldüklerini anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:
"Kendisi yıllardır Türk sporuna en iyi şekilde hizmet vermiş bir insan olarak bulunmuş olduğu durumdan dolayı hepimiz çok üzüldük. Sonuçta biz profesyonel insanlarız işimizi yapmaya devam etmek zorundayız. Şu anda bizi en çok ürküten domuz gribi vakası, bizi Londra'da bekliyor diyebiliriz. Şu an en çok endişe ettiğimiz olay budur. Allah göstermesin herhangi bir arkadaşımıza olduğu takdirde bizi eksik bırakmasını istemeyiz. Özellikle keyifli geçen Avrupa şampiyonası öncesinde inşallah bununla ilgili sıkıntı çekmeyiz ve basketbolumuza devam ederiz. Çünkü şu an gayet iyi hava içerisindeyiz. İstekli arzulu bir şekilde çalışıyoruz."
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla