Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2009, 13:48   #1
MeHLiKa
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Örnek müdür, okulu kendisi boyuyor

İzmit'te Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Koçar, okulun dış cephe boyası ile onarımını kendisi yaparak okula 3 bin TL tasarruf sağladı.

Koçar, zaman zaman Endüstri Meslek Lisesinden ödünç alınan iskeleyi kullanarak, zaman zaman da dersliklerin camlarından uzanarak okulun dış cephesini boyuyor.
Zafer İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Recep Akçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır okulda müdürlük yapan Hakan Koçar'ın okulun dış cephe boyası ve onarım işini ''memnuniyetle'' üstlendiğini ve örnek davranışta bulunduğunu söyledi.
Koçar'ın bu işlerden anladığı ve devlete, millete fazla yük olmamak için okulun boya ve onarım işini üstlendiğini vurgulayan Akçam, şöyle konuştu:
''Dış cephesi bin metrekare olan okulun boyanması işi yaklaşık 4 bin TL'yi buluyordu. Müdürümüz bin TL'ye boya ve fırça aldı, dış cepheye kurduğumuz iskelenin de yardımıyla okulu boyayarak 3 bin TL tasarruf sağladı. Ayrıca derslik, salon gibi iç cephenin boyanması, sıraların zımparalanarak cilalanması işlerini de yaparak, toplam 10 bin TL'yi bulan işleri dörtte bir fiyata mal etmiş olacak. Bu sayede 'bağış' adı altında 'kayıt', 'karne' parası almıyor. Yapılan hizmetleri gören veliler de zaten rızasıyla ekonomik gücü oranında bağış yapıyor. Görev yaptığı sürede her yıl ağustosta tadilat işlerini üstlenen Koçar, okulu eylülde başlayan eğitim öğretim yılına hazır hale getiriyor.''
Köylerde görev yapan pek çok öğretmenin tadilat işlerine katkı sağladığını ancak kent merkezlerinde böylesine özverili davranışı görmelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Akçam, çocuklarını emanet ettiği kurumun idarecisinin yaz aylarını fırsat görüp gün boyu makamında oturmak yerine tadilat işleri yapmasının diğer idarecilere de örnek olması gerektiğini kaydetti.
Akçam, Koçar'ın tamir ve tadilat işlerine yatkın olduğu kadar şairlik ve yazarlık özelliğinin de bulunduğunu, meslekte 24'üncü yılını dolduran müdürün basılmış 3 şiir kitabı olduğunu kaydetti.
Hakan Koçar'ın aynı okulda sınıf öğretmeni olan eşi Nazikar Koçar, eşinin 4 katlı okulun dış cephe boyası sırasında özellikle yüksek katlarda çalışırken zaman zaman düşeceği endişesini taşıdığını, ancak yaptığı işten dolayı kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.
Nazikar Koçar, görev yaptıkları okullarda boya badana ve benzer işlerde yıllardır eşinin gönüllü yardımcısı olduğunu sözlerine ekledi.
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla