Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2009, 18:02   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nowitzki Euro 2009'da Yok

Click the image to open in full size.
Alman Milli Takımı'nın NBA patentli yıldızı Dirk Nowitzki, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda forma giymeyecek.
Dirk Nowitzki'nin Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yer almayacağı kesinleşti. Almanya Basketbol Federasyonu, Nowitzki'nin 7-20 Eylül tarihleri arasında Polonya'da gerçekleşecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Alman Milli Takımı'nda yer almayacağını açıkladı.
31 yaşındaki yıldız oyuncu, NBA'de formasını giydiği Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban ile uzun süren görüşmeler yapmış; 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan sonra milli takıma ara verebileceği ve 2009 yazını NBA sezonu öncesi dinlenerek geçirmek istediği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı, Nowitzki'nin 10 yılı aşkın bir süredir milli takıma büyük hizmetler verdiğini ve bu yaz oynamama kararını anlayışla karşıladıklarını belirtti. Federasyon Başkanı ayrıca, uzun süredir ilk defa Nowitzki'den yoksun mücadele edecek takıma sonsuz güven duyduklarını ifade etti.
Alman Milli Takımı antrenörü Dirk Bauermann da, Nowitzki'nin kalitesini ve liderlik özelliklerini şampiyonada çok arayacaklarını, fakat yeniden yapılanan takımın iyi bir sonuç elde etmek için tüm gücünü ortaya koyacağını belirtti.
Bauermann ayrıca, Alman pasaportu aldıktan sonra 2008 Pekin'de milli takım kadrosunda yer alan Los Angeles Clippers pivotu Chris Kaman'ın Polonya'da da oynaması için büyük çaba gösterdiklerini, fakat oyuncunun sakatlığının ciddiyetini koruduğunu ifade etti.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla