Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2009, 18:05   #6
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kerem'den doping açıklaması

Yapılan kontrollerde vücudunda "Cathine" adlı yasaklı maddeye rastlanan ve doping yaptığı gündeme gelen milli basketbolcu Kerem Gönlüm, yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu ve kendisinin asla böyle bir şey yapacak bir sporcu olmadığını söyledi.
Almanya'nın Köln kentinde yapılan testler sonrası vücudunda yasaklı maddeye rastlandığı açıklanan ve durumu netleşene kadar milli takımdan da uzak kalacak olan Kerem Gönlüm, yaptığı açıklamada, kendisinin doping yapacak bir sporcu olmadığını belirterek, "13 senedir tertemiz bir şekilde kariyerimi sürdürüyorum" dedi.
Efes Pilsen ve milli takımdaki başarılı performansıyla büyük beğeni toplayan ve sporcu kişiliğiyle basketbol camiasının da takdirini kazanan tecrübeli oyuncu, testlerin açıklanmasının ardından kulüp yetkilileriyle birlikte araştırma yaptıklarını dile getirdi.
Aldığı öne sürülen maddenin uyarıcı olduğunu ve normal şartlarda da vücutta bulunduğunu kaydeden Kerem, "Büyük üzüntü ve şok içindeyim. Böyle bir şey yapacak sporcu değilim. Her zaman kendim ve kulübüm adına basketbol dünyasında örnek olmaya çalıştım. Bana ve kulübüme davranışlarımdan dolayı söz gelmesin diye hareketlerime hep dikkat ettim. Gençlere her zaman örnek olmaya çalıştım, ama şu anda hak etmediğim bir durumla karşı karşıya kaldım" diye konuştu.
Kendisi gibi herkesin şaşkın olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Vücutta normalde bu madde oluyor. Yediğimiz bir şeyden de çıkabiliyor. Kimse 'Şundan oldu' diyemiyor. Aldığım bir şey yok. Doping yapmış olsaydım çıkar 'Yaptım' derdim. Sonuçta o dönemde otelde kamptayız. En kısa sürede savunmamı vereceğim. Önümüzdeki haftaya kadar bunu tamamlayacağız" dedi.

"BİR AN ÖNCE MİLLİ TAKIMA DÖNMEK İSTİYORUM"

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan milli takım kampındayken bu durumla karşılaşan ve konu netlik kazanana kadar milli takımdan uzak kalacak olan Kerem Gönlüm, bir an önce milli takıma dönmek istediğini söyledi. Milli takımdan bir süreliğine de olsa uzak kalacağı için üzgün olduğunu kaydeden Kerem, şöyle konuştu:

"Ortada yaşanmışlık yok. Hatırladığım şeyler belli. Hiçbir şey almadığım belli. Ben yeni 3 yıllık kontrat imzalamış, 32 yaşında bir oyuncuyum. Basketbola daha vereceğim çok şey var. Türk basketboluna daha çok hizmetim olacak. Beni bütün kamuoyu biliyor. Türk basketbolseverler de beni biliyor. Maddenin ne olduğunu da bilmiyorum. Ayrıca öyle bir şeye ihtiyacım yok. 13 senedir tertemiz bir şekilde oynuyorum."
Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan başta olmak üzere, bütün kulüp yetkililerinin yanında olduğunu anlatan Kerem, "Bütün basketbol kamuoyu bana inanıyor ve sonuna kadar arkamda duruyor. Kendim ve basketbol adına bu yanlışlığın giderilmesini bekliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla