Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2009, 07:26   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünya dinlerinde uyuşturucu kullanımı

Click the image to open in full size.

Uyuşturucu ve alkol kullanımı birçok din ve inanışlarda tepki çekse de aslında uyuşturucu kullanımı veya içki içmenin dinlerle yakın bir ilişkisi bulunuyor


şte tarih boyunca uyuşturucu kullanımının yoğun kutsal kullanımı...
Hintli Bilgeler
Esrarotu, Hintli Bigeler tarafından MÖ 1500lü yıllardan veri kullanılıyor. Uyuşturucu, yüce tanrıları Shiva’ya ibadet ederken kullanılıyordu. Esrar çekmenin günahları temizlediğine, Shiva’yla ruhun bütünleştiğine ve cehennemin ve ölüm sonrasın hayatın azabından koruduğuna inanılıyordu.


Click the image to open in full size.
Mazatek Şamanları
Kâhinlerin Adaçayı olarak da bilinen “Salvia divinorum” şamanlar tarafından Meksika Oaxaca’da kullanılan ‘şifalı’ bitkilerden birisidir. Bu şamanlar bitkiyi çay formunda tüketiyorlardı. Yaprakları küçük parçalara ayırıyor ve sıcak suda demliyorlardı. Dini tedavi seramonilerinde kullanılıyordu. Kâhinlerin Adaçayı içen kişinin kontol edilemeyen gülme ve herşeye karşıt olma duygularını kamçılıyordu.


Click the image to open in full size.
Amazon Kızılderilileri
Ayahuasca, Amazon’da bulunan Banisteriopsis caapi adlı bitkinin ana sapının kaynatılmasına denir. Genellikle çay olarak içilir. Uyuşturucu, dini seramonilerde dışında hastalıkları ve bağımlılıkları tedavi etmede kullanılır. Ayahuasca, halüsnasyon dışında uzun süreli ishale ve kusmaya neden oluyor. Ayahuasca ayrıca vücuttan kurtlardan arındırmak için de kullanılıyor.



Click the image to open in full size.
Rus Şamanları
Uçan Çayır Mantarı olarak da bilinen Amanita muscaria, Siberya’da şamanlar tarafından kullanılan halisünasyona neden olan bir mantardır. Genel olarak şaman mantarı yerdi ve müridi de aynı duyguları hissetmek için onun idrarını içerdi. Mantarı yemekteki amaç kendinden geçmek içindi. Genel olarak yan etkilerinde tik, nöbete tutulma ve muhtemel koma bulunuyordu.


Click the image to open in full size.
Orta doğu sufileri
Yüzyıllardır İslam dinine inanan bazı tarikatlarda kenevir, geleneksel müslümanların uyuşturucu almanın haram olduğunu iddia etmesine rağmen kullanılıyor. Ancak bazı Sufi tarikatlarında uyuşturucu kullanımı, sarhoş eden madde olarak gösterilmeyerek teşvik ediliyor. Kenevir, bu tarikatlarda bilinç açıcı olarak kullanılıyor. Böylece uyuşturucuyu alanlar daha fazla saat konuşkan ve hareketli olabiliyor.


Click the image to open in full size.
Kuzey Amerikan Kızıderilileri
Peyote, Amerikan kızılderilileri tarafından daha uzun süre derin kavrama ve iç gözlem için kullanılan küçük bir kaktüs. Aynı zamanda bu küçük kaktüs uyuşturucu göğüs ağrısından baş ağırısına tutun da doğum ağrısına kadar herşeyi tedavi etmekte kullanılıyor. Peyote sadece ‘İyi niyetli dini seremonilerde’ legal olarak kullanılabiliyor. Bazı eyaletlerde Peyote yetiştirmek de serbest


Click the image to open in full size.
Orta Amerikalı
Damiana, içilen ve çayla demlenen bir bitki. Etkilerinin, kenevirden daha az olduğu söyleniyor. Kullananlar sınır ötesinde bir rahatlama hissi duyuyor ve duru hayaller görüyor. Tıbben pekliği tedaviden depresyondan kurtulma ilacı olarak kullanılıyor. Güney ve orta amerikada bu çay ayrıca afrodizyak olarak da kullanılıyor.


Click the image to open in full size.
Aztekler
Gündüz sefası çiçeği olarak da bilinen LSA, Aztekler tarafından dini törenlerde yeniyordu. Çekirdekleri yemek yorgunluk hissine yol açarken yiyen kişi düzgün hayaller kuramıyor ve düşünemiyordu. Ayrıca bu çiçeğin çekirdekleri halüsnasyona yol açıyordu. Bu halüsinasyonların bir tapınağın tekrar inşa edilmesi sırasında 84bin insanın dört günde öldürülmesi olayına yol açtığına inanılıyor.


Click the image to open in full size.
Hawaiililer
Hawaiian Baby Woodrose adlı çiçeğin çekirdekleri rüyaya, krampa ve mide bulantısı hissine yol açıyor.
uyuşturucu, yerli Hawaiililer tarafından dini törenlerinde ve bayramlarında alınıyor. Etkisi 4-14 saat arasında sürüyor ve kolaylıkla yetiştirilebiliyor. Aslında yabani bir ot.


Click the image to open in full size.
Çinli konfüçyüsistler
Afyon, Çin’de yüzyıllar boyunca içildi ve bu gelenek halen yaşlılar arasında devam ediyor. Ayfonun kullanım amacı aslında ayin törenlerinde ve tıbbi amaçla kullanmak üzereydi. Afyon, acı da verebilir rahatlatabilir de. Çin’de birçok kere afyonun kullanımı yasaklandı ve serbest bırakıldı. Şimdi ise ağrı kesici olarak tıbben kullanılıyor.


Click the image to open in full size.

Taylandlı Budistler
Kratom adlı uyuşturucunun iyi bir varlık hissi verdiği kadar anti-depresan, analjezik ve hatta mutluluk verdiği de söyleniyor. Uyuşturucu hem uyarıcı hem de depresan olarak kullanılıyor. Genel olarak uzun süre boyunca çiğneyerek tüketiliyor. Budist erenler meditasyon sırasında Kratomu çiğneyerek yoğun bir mutluluk ve bilinç hissiyatına erişiyorlar.

Click the image to open in full size.
Antik Yunan
Entheogen, antik Yunan kâhinleri tarafından açığa vurma ifadesine ulaşmak amacıyla kullanılıyordu. Uyuşturucu, arpa, bitki ve dağ keçisi peynirinden yapılan bir içki olan Kykeon formunda içiliyordu. Antik yunanda yaygın bir içki olduğu söyleniyordu. Bu da onların yaratıcılığının ve çöküşlerinin nedeni olabilir.


Click the image to open in full size.
İran tarikat
Khat adlı bitkinin yaprakları bazı İran'da bazı tarikatlar tarafından aşırı mutluluk ve heyecan hissi için çiğneniyor. Uyuşturucunun etkileri, modern zaman ekstazisiyle aynı etkilere sahip. Bazı İran tarikatları dua sırasında aşırı mutluluk için Khat yaprağı çiğniyor.


Click the image to open in full size.
Rastafarians
Rastafari hareketinin üyeleri, Tanrıya ibadet, İncili okuma ve meditasyon sırasında kenevir kullanıyor. Rastafarianlar bu uyuşturucuyu ruhsal olarak yararlı görüyorlar ve onu özellikle İncil’de bahsedilen ‘Hayatın ağacı’ olarak görüyorlar.


Click the image to open in full size.
Protestanlar/Katolikler
Başta şarap olmak üzere alkol, günümüzde Hristiyan ve Katolik seramonilerinde kullanılıyor. Katolik kilisesi üyeleri Kudas Ayini sırasında şarabın Hz. İsa’nın kanı haline geldiğini ve bu amaçla içildiğine inanıyor. Buna rağmen Hristiyanlar bu inançtan çok uzakta ancak şarapları katıldıkları seremoninin bir parçası olarak içiyorlar.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla