Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2009, 09:19   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aşk Bazen Hayatla Çarpışır

Hayat dediğimiz büyük yolculuk içinde kimsenin çözemediği büyük gizemlerle doludur. Aşk, yaşama anlam katan en özel duygudur.

Ancak bir gün, hiç beklenmedik bir anda, aslında iç içe girmiş ve uyumlu bir şekilde akması gereken aşk ve hayat, ayrılırlar. Aşk, kendine bağımsız bir rota çizer. Kendince bulduğu yolda akmaya başlar. En çılgın ve coşkulu zamanında, olmadık bir yerde, yaşamla çarpışırlar. Bu durum bir trafik kazası gibidir. Hem maddi, hem manevi zarar verir.
İnsan böyle durumlarda, kendini çıkmaz bir sokakta tek başına hisseder. Çaresizlik, damarlarında kan niyetine dolaşmaktadır. Çünkü artık seçim yapmak zorundadır. Nedir peki bu çarpışmada her iki yana da bu derece ziyan getiren durum?
Bunu anlayabilmek için, öncelikle aşkın hallerine bir göz atmak lazım. Aşk, önce iki kişi arasında başlayan bir etkileşimdir. O an, yani okun kalbi vurduğu saniye, sanki zaman durmuştur. Dünya üzerinde o iki insandan başka kimse yoktur. Sanki dönen dünya değil de, ikisidir. Bu aşkın en saf ve yalnız halidir. Yalnız diyorum çünkü bu süreçte sevginin o heyecanlı paylaşımına eşlik eden tek şey gökyüzüdür. Gözler yalnızca karşısındakini görür.
Sonra ikinci aşamaya geçilir. Hepimiz sosyal varlıklar olduğumuz için, çevremizde dostlarımız, ailemiz, yani bizi düşünen ve hayatımızla ilgili kararlarda fikir beyan eden, hatta söz hakkı olan insanlar vardır. Aşık olduğumuz kişiyi, kendi yaşamımıza dahil etmenin yolu olarak, bu duyguyu ve sevdiğimizi, önem verdiğimiz insanlarla paylaşırız. Ve artık aşk, o eski haline dönemez. Neden mi? Temizliği ve saflığı bozulmuştur. Mutlaka bir kusur bulan arkadaş veya akraba çıkar ortaya ki, bu durum çarpışmaya çok az bir zaman kaldığının göstergesidir.
Çarpışma anı, aşık olduğunuz kişiyle, hayatında değerli olan insanlar arasında sıkış kaldığınız andır. Mutlaka öncelikle orta yolu bulup, birbirlerini sevmeleri ve ortak noktada buluşmaları için uğraşırsınız. Ancak genellikle başarısız olursunuz. Etrafınızdan yükselen seslerin uğultusu içinde, kendi yargı sisteminizi kaybedersiniz. Olaylara objektif bakamaz hale gelirsiniz. Yani, olan size olmuştur! İşin kötüsü, eğer sizin için önemli olan biri tarafından kabul görmeyen bir sevgiliniz varsa, sürekli sizi caydırıcı cümleler de duymak zorunda kalıyorsunuzdur. Maalesef, bu cümleleri ne kadar kulak ardı etseniz de, bazıları siz fark etmeden aklınızın içine sızar.
Aşkınız ile sevdiğiniz diğer insanlar arasında kaldığınızda, büyük bir kazanın ortasındasınız demektir. Bu kazayı hasarsız atlatabilmek için, önsezilerinize, aklınıza ve kalbinizin sesine ihtiyacınız olacaktır. Kimin ne düşündüğü ve söylediğinden çok daha önemli olan, sizin aşık olduğunuz kişi hakkında doğru karar verebilme yetinizin kaybolmamış olmasıdır. Kendinize bu konuda ne kadar güvenirseniz, yapacağınız seçim o derece doğru olacaktır. Peki, siz hiç aşkın yaşama çarpışına tanık oldunuz mu?
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla