Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2009, 10:07   #1
MeHLiKa
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
40 yıldır kimliksiz yaşıyordu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır köyünde, ailesi tarafından nüfusa kaydı yapılmadığı için 40 yıldır kimliksiz yaşayan Ahmet Pardı, köy muhtarının girişimleriyle nüfus cüzdanına sahip olacak.
Köy Muhtarı Mehmet Karazor, 40 yaşına rağmen kimliksiz yaşayan Ahmet Pardı'ya nüfus cüzdanı çıkartılması için babası Ali (79) ve annesi Ayşe Pardı'yı (76) da yanına alarak geldiği Silifke Nüfus Müdürlüğünde kayıt işlemlerini başlattı.
Anne ve babasının başvurusuyla Ahmet Pardı'ya nüfus cüzdanı çıkarılmasını isteyen muhtar Mehmet Karazor, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Pardı ailesinin 4 çocuğu var. Diğer 3 çocuğun kimlikleri çiftin yakınlarının girişimiyle çıkartılmış. Ancak, evin en küçüğü Ahmet Pardı'nın böyle bir şansı olmamış, kimliği bulunmadığı için okula bile gidememiş'' dedi.
Karazor, ''Bundan sonraki süreçte Ahmet'i Mersin'e götürüp sağlık raporu aldıktan sonra yaş tespiti yaptıracağız. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından yeniden Nüfus Müdürlüğüne gelerek belgeleri sunup kimliğin en kısa sürede çıkartılmasını sağlayacağız'' diye konuştu.
Silifke Nüfus Müdürülüğü yetkilileri ise Ahmet Pardı'nın anne ve babasının sağ olmasının işlemlerin kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağını, gerekli raporlar geldikten sonra kimliği hazırlayıp kişiye teslim edeceklerini bildirdiler.
Ahmet Pardı ise 40 yıl sonra kimliğinin çıkarılacak olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla