Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2009, 18:07   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Depremlere Hazır Olun

Click the image to open in full size.

BURSA (İHA) - Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Akdeniz Bölgesi'ndeki hareketlenmelerin de arttığına dikkat çekti.
Bursa Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından Gemlik İskele Meydanı'nda depremle ilgili stant açıldı. Ayrıca arama kurtarma sergisi açılırken, arama kurtarma köpekleri de bir gösteri yaptı. Organizasyona Bursa ve ilçelerinden 34 kurum katıldı.
Belediye Kültür Merkezi'nde konferans veren İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi'ndeki fay da meydana gelecek kırılmanın sadece tek bir depreme yol açmayacağını söyledi. İnsanların Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin tek parçada biteceğine inandığını belirten Gündoğdu, bölgede birden çok deprem olabileceğini iddia etti.
MARMARA'DA DEPREME HAZIR OLUN
Marmara fayının kırılmasıyla meydana gelecek ikinci depremin de yıkıcı olacağını ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi: "İkinci deprem de yıkıcı olacak. En aşağı 6,5 civarında olabileceğini düşünüyoruz. Bunları nasıl karşılayacağız? 17 Ağustos depreminde binalarımız yoruldu. Hepiniz biliyorsunuz ki doğru dürüst bir konut muayenesi yapılmadı. Biraz göz boyama oldu. Bunların çeşitli sebepleri var. Marmara'da birkaç tane deprem olacaktır. Bu kesin. Marmara fayındaki enerji bitene kadar birkaç tane deprem göreceğiz. Bu ne zaman olur? Yakında göreceğimiz dediğimizde insan ömrünü kast ediyorum. Bizim için yakın odur. Kent depremleri olunca iş zorlaşıyor. Ciddi problemler olacak. Güvenlik ve iletişim ön plana çıkacaktır."
AKDENİZ BÖLGESİNDE CİDDİ HAREKETLENME VAR
Son zamanlarda Akdeniz Bölgesi'nde küçük ve orta şiddetli depremler olduğunu söyleyen Gündoğdu, bölgede yaşanan sarsıntılara dikkat edilmesini istedi. Buradaki artışın hayra alamet olmadığını anlatan Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti: "Akdeniz'de son bir ayda artan depremler çok ciddi. Haritada gördüğünüz gibi Girit'ten yeşil noktalar Anadolu'ya doğru geliyor. Hareketlenmeler Afrika fayının altından bize doğru geliyor. Biz bunu eskiden biliyorduk. Halbuki hareket eski bir hareketlenme değil. Bu bizim için sıkıntı verici bir durum."
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla