Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-08-2009, 04:47   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cenevre'de Türk günü

Gurbetçi vatandaşlarımız, Cenevre Stadı'nı Kadıköy'e çevirmenin hazırlıklarını yapıyor. Resmen 9 bin bilet ayrılırken, fazla para verilerek İsviçreliler'den bilet alınmaya başlandı.

Click the image to open in full size.
Fenerbahçe, Sion’da kendi sahasında gibi oynayacak. Play-Off turu ilk maçında İsviçre’nin Cenevre kentinde Sion’la karşılaşacak olan Sarı-Lacivertliler dün bu ülkeye giderken binlerce Türk de şova hazırlanıyor.
Sion’un sahası onarımda olduğu için Cenevre’de oynanacak karşılaşma öncesi Avrupa’nın dört bir yanından İsviçre’ye Türk taraftar akını yaşanıyor.
Resmi sayı 9 bin
Bu ülkedeki gurbetçiler ve İstanbul’dan gidecek olan taraftarlarla beraber stadın en az yarısının Sarı-Lacivertli renklere bürünmesi bekleniyor. Sion kulübü, Türk seyirciler için 9 bin koltuk ayırdığını duyururken bu biletler tamamen tükendi. Ancak maça girmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın İsviçreliler’e fazla para verip onların biletlerini de almaya başladıkları öğrenildi. Bugün Cenevre Stadı’nda yaklaşık 15 bin Fenerbahçe taraftarının takımlarını desteklemesi bekleniyor.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
İdmana gittiler
Akşam saatlerinde Cenevre’ye gelen Fenerbahçe kafilesi otele yerleştikten sonra, maçın oynanacağı statta hafif bir idman yaptı. Sahaya ve zemine alışmaya çalışan Sarı-Lacivertliler, antrenman sonrası karşılaşma saatini beklemeye başladı.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
4 eksikle gittiler
Sarı-Lacivertliler, Sion maçı için dün öğle saatlerinde İsviçre’ye hareket ederken 5 as oyuncusunu İstanbul’da bıraktı. Sivasspor karşılaşmasında sakatlanan kaptan Alex’in yanı sıra, adalesinde ödem bulunan Mehmet Topuz, tedavisi devam eden Özer Hurmacı ve Honved karşılaşmasında kırmızı kart gören Brezilyalı stoper Bilica, İsviçre’ye götürülmedi. 4 oyuncunun yer almadığı kafileye, sakatlığı bulunan ve son antrenmana çıkmayan Deivid ise dahil edildi
Uçaktan otele!
Aziz Yıldırım’ın başkanlığındaki Fenerbahçe kafilesinde yer alan yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, Cenevre Havalimanı’nda uçaktan inip, aprona getirilen otobüse binerek, kalacakları otele geçti. Başkan Aziz Yıldırım’ın yanı sıra yöneticilerden Cihan Kamer, İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu ve Hakan Dinçay da takımla birlikte Cenevre’ye geldi. Güvenlik tedbirleri nedeniyle böyle bir karar alındığı açıklandı.
Elemelerde sorun yok
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre’nin FC Sion takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında eleme turu maçlarında genelde sorun yaşamıyor. Sarı-Lacivertliler, bugüne dek kupalarda çıktığı 12 ön eleme tur mücadelesinin sadece 2’sinde elendi. UEFA Kupası’nda 4 ön eleme maçında da turu geçen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki 8 ön eleme turunun 2’sini kaybetti. Kanarya, Turan, Tiran, Göteborg, Maccabi, Glasgow, Torshavn, Anderlecht, Budapeşte, Partizan ve Honved’i elerken, Feyenoord ve Dimano Kiev’i geçememişti.
Avrupa’da ilk İsviçreli rakip
Kanarya, Avrupa kupalarında ilk kez bir İsviçre ekibine karşı mücadele verecek. Ligin 3. eleme turunda Macar rakibi Honved’i saf dışı bırakan Sarı-Lacivertli ekip, tarihinde ilk kez eşleştiği İsviçreli rakibi karşısında tur için mücadele verecek. Sion ise Avrupa kupalarında Türk takımlarından sadece Galatasaray ile eşleşirken, 3 eşleşmenin ilkinde İsviçre temsilcisi son 2’sinde de Sarı-Kırmızılı ekip turu geçmişti.
Yabancı cenneti
İsviçre Ligi’nde 6 maçta, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 5. sırada bulunan Sion, tam bir yabancı futbolcu cenneti. Sion’un kadrosunda sadece 7 İsviçreli futbolcu bulunurken, tam 18 de yabancı oyuncu yer alıyor. İsviçre ekibi, Avrupa kupalarında bugüne dek 69 maç yaptı. 25 galibiyet elde eden FC Sion, 17 beraberlik ve 27 yenilgi alırken, rakip filelere 101 gol atıp kalesinde 122 gol gördü.
Favori Fenerbahçe
Fenerbahçe kafilesini karşılamak için havalimanına gelen FC Sion Sportif Direktörü Frederic Chassot, bugünkü karşılaşmada Fenerbahçe’yi favori gösterdi, ancak futbolda her şeyin olabileceğini söyledi. Chassot, Alex ve Bilica’nın sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamasına ilişkin, “Fenerbahçe çok büyük bir takım, çok büyük oyuncuları var. Onların eksikliğini hissetmeyeceklerdir” dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla