Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2009, 17:13   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kerem'in Kariyeri Tehlikede

Fenerbahçe Ülker ile oynadıkları final serisinin 5. maçı sonrası yapılan doping testi neticesinde idrarında yasaklı 'cathine' maddesine rastlanan milli power forvet Kerem Gönlüm'ün basketbol kariyerini Türkiye'de sürdürmesi de tehlikeye girdi.
Halen Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sunacağı savunmasına son şeklini vermek için yoğun bir çalışma içinde olan yıldız oyuncuyu 'ikinci bir şokun kapıda beklediği' ortaya çıktı.
Kerem, 2004 yılında yürürlüğe giren yeni yasa çerçevesinde, eğer 3 ay ve üzerinde ceza alırsa, sporculara uygulanan ve halen kendisinin de faydalandığı 'askerlik tecili' kapsamından çıkacak. Bu durumda lise mezunu olan Kerem ya 15 ay vatani görevini yerine getirecek ya da basketbol kariyerini yurt dışında sürdürecek.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Efes Pilsen ile sezon ortasında 3 yıllık mukavele yapmasına karşın arka arkaya gelen haberlerle tehlikeye giren Kerem'in kariyerini ne şekilde devam ettireceği, disiplin kurulunun vereceği kararın yanında FIBA'nın onayıyla da netleşecek.
Disiplin Komisyonu'nun 'iyi halden' ihtar cezası vermesi ve bu kararı FIBA'nın da onaması durumunda, Kerem herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın kariyerini sürdürecek. Komisyonun, 3 ayın üzerinde ceza vermesi durumunda ise yıldız oyuncu için 'kriz planı' devreye girecek.
YURT DIŞINA GİDEBİLİR
31 yaşındaki milli sporcumuzun, 3 ayın üzerinde ceza alması durumunda önünde 2 seçenek olacak.
2.08 boyundaki milli power forvet, Efes Pilsen ile olan kontratını feshederek Avrupa ya da deniz aşırı bir ülkede kariyerini devam ettirecek. Bu şekilde 3 yıl boyunca yurt dışında oynamaya devam eden Kerem, ardından tıpkı İbrahim Kutluay ya da Hidayet Türkoğlu gibi vatani görevini bedelli olarak yerine getirebilecek. Tecrübeli basketbolcunun önündeki ikinci şık ise muhtemel cezasını Türkiye'de çekmek olacak. Ancak bu seçeneği tercih etmesi halinde 15 ay vatani görevini yerine getirme zorunluluğu doğacak olan Kerem Gönlüm'ün, basketboldan kopmamak ve kariyerini tehlikeye atmamak için cezanın 3 ayı aşması durumunda yurt dışı tercihini kullanması bekleniyor.

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla