Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-08-2009, 23:04   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Afrika'dan Gelecekler Belli oldu

Click the image to open in full size.
2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na Afrika'dan katılacak takımların belirleneceği FIBA Afrika Şampiyonası tamamlandı.
Önümüzdeki yıl ülkemizin evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na FIBA Afrika Şampiyonu Angola, gümüş madalyaya ulaşan Fildişi Sahilleri ve bronz madalya kazanan Tunus katılacak.
Libya'da gerçekleşen şampiyonada Angola finalde aldığı sonuçla, üst üste 6., son 11 şampiyonada ise 10 kez mutlu sona ulaştı. Japonya'da gerçekleşen 2006 Dünya Şampiyonası'nda da yer alan Angola; Almanya, Japonya, Yeni Zelanda, Panama ve İspanya ile aynı grupta yer almış, ikinci turda Fransa'ya elenmişti.
Yarı finalde Kamerun'u yenen Fildişi Sahilleri gümüş madalyada kalsa da, tam 23 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti. 1982'de ilk kez Dünya Şampiyonası'nda katılan Fildişi Sahilleri, şu anda FIBA Afrika Genel Sekreterliği görevini yürüten Alphonse Bile'nin antrenörlüğünde 1986'da da bu önemli organizasyonda mücadele etmişti.
Afrika Şampiyonası'na 18.kez katılan Tunus, Libya'da gerçekleşen Afrika Şampiyonası'nda bronz madalyaya ulaştı. Afrika Şampiyonası'ndaki en büyük başarısını 1965'deki 2.'lik olan Tunus, 1970 ve 1974 yıllarında da bronz madalyaya ulaşmıştı. Tunus, 3.'lükle tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla