Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-08-2009, 13:23   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şifre çözülmüş

Beşiktaşlı futbolcularla taraftarların özlediği kadar varmış... Geçen yıldan kalan cezayla İnönü’de ligin ilk maçını (Antalyaspor) seyircisiz ve sessiz oynayan şampiyon, dün coşkunun, hırsın, ihtirasın ve bitmez tükenmez enerjinin gösterisini yaptı.
Taraftar futbolcu dayanışmasının zirve yaptığı bir maçtı. Ama yine de yetmedi...
Nihat’ın özlem ve iştahla attığı deparlar, yaptığı vuruşlar ses getirmedi. Üstüne bir de ofsaytlara düşünce sadece Nihat’ın değil, takımın da morali bozulmaya başladı.
Beşiktaş’ın transferdeki büyük ortağı Gaziantepspor, elbette aldığı milyon euro’ların hatırına kaleyi boşaltıp ceza alanını açacak değildi. Aksine kapattılar. Kalabalık ve dinamik bir yığın oluşturarak delikleri kapadılar. Beşiktaş’ın kanatlardan, ortadan bindirmeleri birkaç cılız şuttan fazlasını üretemedi. Onları da kaleci Mahmut, armut gibi topladı.
Denizli’nin onca kornere rağmen bir kafa vuruşu yapamayan forvetleri çalışkan ama etkisizdiler. Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’la evinde yapacağı ilk maça bu etkisizlikle çıkarsa Beşiktaş ne yapar? Kuşkunuz olmasın, bol bol santra vuruşu yapar.
Nobre kulübedeydi. Denizli’nin onu 90 dakikalık maçın tamamında oynatmamasını anlayabiliyoruz. Ama yedek kulübesindeki bir oyuncu, hele adı Nobre ise oyuna katılmak için 75. dakikayı beklememeliydi. Beşiktaş ataklarını besleyen, başlatan, uzak vuruşlarla rakibini tehdit eden, oyunun santral görevini üstlenen Ernst’in 83’te yerini Uğur İnceman’a bırakmasını kimse anlayamadı.
Beşiktaş’ın şifresini çözmüş rakip takımlar. Kendi yarı alanınızda toplanır, akıllı adam paylaşmalarla yerleşirseniz, en azından oyunu dengede tutabilirsiniz. Hele Gaziantepspor’dan daha ciddi ve etkin bir kontratak planınız da varsa, Ferrari’ye rağmen fazlasını da alabilirsiniz şampiyondan!
Denizli’nin gol umutlarından en sıcağı da Holosko idi. Ne var ki ayağına kadar gelen topları uyuyarak karşıladı. Tello’nun zoraki 10 numara misyonu da tüm çabasına karşın çözüm getirmedi.
Şimdi Tabata transferiyle beklenen anahtarı buldular mı? Beşiktaş’ın elindeki onca forvet elemanına karşılık bir tek golcü karakterinin bu oyunlarda rol almaması şampiyon takıma ne kadar yakışır?
Yıldırım Demirören’in patlattığı bombalar(!), dün yönetimi destekleyen taraftarları ne zaman sıkıntıdan patlatır? Bu çözümsüzlük nereye varır?
Sorular uzayıp gider. Sorunlar çözülmez, düğümler birbirini izler!
Beşiktaş’ın kaderidir bu, hep bekler... Hep sabreder!

Atilla Gökçe
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla