Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2009, 20:21   #1
alihantalasci
tabatanın avukatı
 
alihantalasci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mehmet Kızıl'ın Tabata Transferine Bakışı

Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, Beşiktaş'a 8 milyon avro bedelle verdikleri Tabata'nın, üç büyüklerin futbolcusu olması halinde bonservis fiyatının 2-3 kat daha fazla olacağını belirterek, ''Tabata bu parayı fazlası ile hak eden bir futbolcu, Beşiktaş'a aldığı paranın hakkını fazlası ile verecek farklı bir futbolcu'' dedi.

Kızıl, yaptığı açıklamada, geçen sezon kadroya kattıkları Rodrigo Tabata'nın, Gaziantepspor'a transferinin gerçekleşmesinin yaklaşık 3 ay sürdüğünü, bu sene kulübün kuruluşunun 40. yıldönümü nedeniyle bu futbolcuyu satmayı düşünmediklerini, sezon sonunda Beşiktaş ve yurt dışındaki bazı kulüplerin 10 milyon avro transfer ücreti teklif ettiklerini, ancak başkan Kızıl'ın bunu reddettiğini anlattı.

Radrigo Tabata'nın Perşembe günü Beşiktaş ile her konuda anlaşmaya vardığını, kulüplerin de anlaşması üzerine futbolcunun Beşiktaş kulübüne verilmesine karar verildiğini ifade eden Kızıl, ''Kendisi ailesiyle birlikte Gaziantep'te yaşamaktan çok mutlu olmasına karşın, oyuncu profesyonel hayatta reddedemeyeceği cazip bir teklifle karşılaştığını ve ayrılmak istediğini belirterek tercihini bu yönde kullanmıştır. Rodrigo Tabata'ya Gaziantepspor'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Bitmiş olan bir transferin ardından konuşmayı anlamsız bulduğunu, özellikle Tabata ile ilgili ''Bu kadar para etmez'' iddialarına gülüp geçtiğini anlatan Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aslında sezon sonunda başkanımız İbrahim Kızıl'ın açıklamaları hiçbir futbolcuyu satmamak üzerineydi. Kulübünü 40. kuruluş yıldönümü nedeni ile Tabata dahil tüm kadroyu elde tutmaya çalıştık. Tabata, Türkiye standartlarının üzerinde olan bir futbolcu. Bunu zamanla herkes görecek. Sezon sonunda Beşiktaş ile birlikte yurt dışında 10 milyon Avro fiyat veren kulüpler oldu. Ama satma fikrimiz olmadığı için başkan Kızıl sürekli olarak reddetti. Tabata'yı eğer üç büyük kulüpten biri satmış olsaydı fiyatı 2-3 kat fazlası olurdu. Kendi Beşiktaş Kulübü ile konuştu ve gitmek isteğini bize söyledi. Anlaşıldı ve verildi. Beşiktaş, son yıllarda en önemli iki transferlini İsmail Köybaşı ve Tabata ile yapmıştır.''

Kızıl, Tabata'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı maçları heyecanla beklediğini, hakkındaki eleştirilere sahada oynayacağı futbolla en iyi yanıtı vereceğine inandığını söyledi.
__________________
NE ARABA
NE PARA
NEDE MANITA

BU ALEMDE

KRAL TABATA
alihantalasci Ofline   Alıntı ile Cevapla