Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2009, 01:50   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nuri : Tabata Çok iyi Futbolcu

Estonya ve Bosna hersek maçları öncesinde hem kendi adına hem de takımın genel durumu hakkında neler söylemek istersin?
N.Ş: Biz takım olarak elimizden geleni yapacağız. Biz 6 puan alıp Bosna’nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Son Ukrayna maçında çok iyi oynadık. Takım yavaş yavaş oturmaya başladı. Çok genç bir takımımız var, fakat dediğimiz gibi 6 puan alıp umarım Bosna’yı geçeriz.
Herkesin merak ettiği bir soru var. Çok yazıldı, konuşuldu. Geçtiğimiz sezondan beri özellikle Beşiktaş ile anıldın. Nedir perde arkası?
N.Ş: Görüşmedim dersem yalan olur. Galatasaray ve Beşiktaş’tan teklif geldi, fakat Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Türkiye’ye gelmeyi şu anda düşünmüyorum. Beşiktaş’ın teklifi için Sinan Engin ile görüştüm, teşekkür ettim.
Burada da önemli takımlar var bu tercihini neye göre yapıyorsun? Neden Avrupa?
N.Ş: Ben takımların hiçbirini küçümsemiyorum. Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş çok büyük takımlar. Her futbolcu kaliteli takımda oynamak ister fakat Türk futbolcuların daha çok Avrupa’da oynamasını gerekli gördüğüm için şu anda hiç düşünmüyorum.
Peki önümüzdeki dönemlerde bir Türk takımını tercih etsen bu hangisi olur?
N.Ş: Bunu söylemek için çok erken. Şu takımda oynamak isterim diyemem.
Baban futbol kariyerinde etkili...Babası istemediği için gelmiyor gibi birçok haber yapıldı...Nedir işin aslı?
N.Ş: Ailemle birbirimize çok düşkünüz, fakat annem daha çok korkuyor medyadan. Onlar da istemiyor Türkiye’de devam etmemi şu anda. Dortmund’da herkes mutlu.
Peki Dortmund’da futbol nasıl gidiyor?
N.Ş: Şu anda her maçta 90 dakika oynadım. Benim hedefimde 34 maçın 34’ünde de oynamak, sakatlık yaşamamak, “fark yaratmak” var. 4 maçtan 5 puan aldık fena değil.
Peki transfer döneminde çok anıldığın Beşiktaş’ın son transferi Tabata hakkında neler söylemek istersin?
N.Ş: Çok iyi futbolcu ama çok para. 8 milyon Euro’ya Avrupa’da çok önemli transferler yapabilirsiniz ama umarım Beşiktaş’a yararlı olur.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla