01-09-2009, 23:53

|  

#1  |  
  |    Savaşçı Kartal    
				      |         Melih Cevdet'e sormuşlar 'evlilik nedir' diye.  Eskiden demiş, kız tarafının ve oğlan tarafının ailesi biraraya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, beraberce yeni ev düzülürdü. Tabi o zamanlar evler genelde bahçe içinde müstakil evlerdi. O yüzden buna 'evlenmek' denirdi.  Şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde yani katlarda oturuyorlar, bu yüzden artık evlilik 'katlanmaktır' demiş.'                  EVLİLİK           1- Bir adam gazeteye ilan vermiş: ''Eş arıyorum''.        Ertesi gün yüzlerce mektup almış. Hepsi aynı şeyi söylüyormuş.      ''Benimkini alabilirsin. ''      
2- Bir adam karısına arabasının kapısını tutuyorsa emin olabilirsiniz.      ''Ya  arabası yenidir ya da karısı!..''      
3- Bir genç babasına sorar; ''Baba evlenmek kaça mal olur?''       Baba cevap verir: ''Bilmiyorum oğlum, ben hálá ödüyorum.''      
4- Evli erkeklerin psikolojisi arkadaşlarla lokantaya gitmeye benzer.    İstediğin yemeği sipariş edersin, sonra yanındakinin istediği  yemeği görüp  
    ''Keşke onu isteseydim'' dersin.      
5- Evliliğin ilk yılında adam konuşur kadın dinler,      ikinci yılında kadın konuşur adam dinler,     üçüncü yılında her ikisi de konuşur, komşular dinler.      
6- Bir kavgadan sonra kadın kocasına bağırır:       ''Seninle evlendiğimde tam  bir aptalmışım.''  
    Adam cevap verir:   ''Evet aşıktım, fark edemedim.''      
7- Bir davette bir kadın arkadaşına sorar;     ''Alyansını yanlış parmağına takmıyor musun?'' Diğer hanım cevap verir;        ''Evet yanlış adamla evliyim  de ondan.''             YAŞINA  GÖRE  ERKEK               *20 yaşında erkek FİAT gibidir. Küçük ama hızlı.     *20-30 yaş arasında PORSHE gibidir. Hızlı  ve konforlu.   *30-40 arası  
k mükemmel.  *40-50 arası erkek OPEL gibidir. Yapabileceğinden fazlasını vaat eder.   *50-60 arasında ise eski bir FORD gibidir. Harekete geçirmek için karbüratöre biraz alkol koymak gerekir.       YAŞINA GÖRE KADIN         *15-25 arasında kadın AFRİKA gibidir. Yarı keşfedilmiş, yarı bakir.   *25-35 arasında AMERİKA gibidir. Tamamı keşfedilmiş ve bilimsel olarak mükemmel.   *35-45 yaşları arasında HİNDİSTAN ve JAPONYA gibidir. Çok ateşli, bilge ve güzel.   *45-55 arasında FRANSA gibidir. Savaştan hasarlı çıkmış ama hala çekici.   *55-60 arasında kadın ALMANYA gibidir. Savaşı kaybetmiştir ama umutları vardır.   *60-70 arasında kadın RUSYA gibidir. Geniş, sakin ama kimsenin gitmediği.  *70’inden sonra kadın TÜRKİYE gibidir. Şanlı bir geçmiş ama gelecek yok.         |  

|        |