Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2006, 18:26   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FİFA'dan toplu ret!

FIFA Tahkim Komitesi, Türkiye - İsviçre maçında yaşanan olayların ardından Türkiye'ye verilen cezalarının tamamını onayladı.

16 Kasım 2005 tarihinde oynanan Türkiye - İsviçre maçında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye verilen cezaların ardından, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım'ın eski antrenörü Mehmet Özdilek ile milli futbolculardan Emre Belözoğlu ve Alpay Özalan'ın FIFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazlar reddedildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, FIFA Tahkim Kurulu'nun bugünkü toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, beklenmeyen bir karar çıktığını belirterek, "Türkiye Milli Takımı'nın 6 maçlık seyircisiz ve dış sahada oynama cezası, Mehmet Özdilek'in 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile Emre Belözoğlu ve Alpay Özalan'ın 6 maçlık cezaları onaylandı. FIFA Tahkim Kurulu, hiç beklemediğimiz biri karar aldı. Milli Takım'a verilen ceza için Uluslararası Spor Mahkemesi'ne başvuracağız. Ancak futbolcular ve Mehmet Özdilek'in cezası için bir başvuruda bulunmayacağız. Kendileri isterse, onlar da CAS'a başvurabilir. CAS'tan olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Verecekleri karar saygı duyarız" dedi.
bite me Ofline