Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-09-2009, 00:32   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Keçiören Nefes Aldı

Kulüp Başkanı Öngün domuz gribi teşhisi konan 11 futbolcu ile gözetim altında tutulan dört oyuncularının hayati bir problemi kalmadığını ifade etti, “Zamanında teşhis ile tehlike atlatıldı” dedi.


Keçiörenspor A.Ş. Başkanı Halid Öngün domuz gribi teşhisi konan 11 futbolcu ile tedbiren gözetim altında tutulan 4 oyuncularının hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Öngün, Gazi Üniversitesi Futsal takımında oynayan B.Ö ve A.B. isimli futbolcularının Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen UEFA Kupası maçları sırasında bu virüsü kaptıklarını, daha sonra takımla birlikte antrenman yaparken diğer arkadaşlarına bulaşmasına yol açtıklarını ifade etti.

H1N1 virüsü ile ilgili şikayetlerin hafta başında start aldığını ve yapılan sağlık kontrollerinde hastalığın tespit edildiğini belirten Keçiörenspor A.Ş. Başkanı Öngün, olayı değerlendirirken şunları söyledi:

"Zamanında teşhis ve müdahale ile hayati tehlike atlatıldı. Numune Hastanesi'nde yapılan kontrolden sonra bazı oyuncularımız önlem olarak gözetim altında tutuldu. Aşıları yapıldıktan sonra ilaç tedavisine başlandı. Durumu Futbol Federasyonu'na bildirdik ve bu hafta oynamamız gereken İzmirspor maçı ertelendi.

Futbolcularımızın durumuna göre gelecek haftaki maçımızla ilgili gerekirse aynı başvuruyu yapabiliriz. Dileğimiz hepsinin en kısa sürede iyileşerek takımla birlikte antrenmanlara çıkması."

GÖZETİM ALTINDALAR

Keçiörenspor Teknik Direktörü Tahir Çopur ise Türk futbolunda ilk defa böyle bir olay yaşandığını vurgularken, "Oyuncularımızdan 4'ü Gazi Üniversitesi Futsal takımıyla birlikte Bulgaristan'da iken bu virüsü kapmış. Burada diğer sporcularımıza da bulaştı. Tüm takımı kontrole götürdük. 4-5 günlük tedaviyle herkes düzelecek. Şu anda hiçbir futbolcumuz hastanede değil. Evlerinde gözetim altındalar. Biz olayın sağlık boyutuna önem verdiğimiz ve kimsenin zor duruma düşmemesi için maçın ertelenmesi talebinde bulunduk. Raporlar doğrultusunda da Futbol Federasyonu İzmirspor maçımızı erteledi" ifadelerini kullandı.

ERKEN TEŞHİS KURTARDI

Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Emin Ergen, domuz gribine yakalanan Keçiörensporlu futbolcuların erken teşhis sayesinde hayati tehlikeyi atlattıklarını söyledi. Ergen, "Bu hastalık gençlerde çok tehlikeli bir boyuta geçmiyor. Yaşlılar ve çocuklarda risk artıyor. Domuz gribinde ikincil problemler önemli. Kalp ve ciğerlere ekstra bir baskı oluyor. Futbolcuların genç olmaları ve sporla uğraşmaları bu hastalığı kolay atlatmalarını sağlayacak" dedi. Futbolcuların hastane sürecinden sonra evlerinde tecrit edildiğini, ailelerinin bilgilendirildiğini vurgulayan Ergen, "İl Sağlık müdürlüğü yetkilileri ve biz yakından durumu takip ediyoruz. Hastalar kimseyle görüştürülmüyor. Yaklaşık bir hafta daha bu durumda tedavilerine devam edilecek. Keçiörenspor'un önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Menemen Belediyespor maçı da büyük ihtimalle ertelenir" diye konuştu.

‘ALLAH KORUDU'

İzmirspor menajeri Ali Sütçü ise, Keçiörensporlu futbolculara acil şifa dilediklerini belirterek, "Oyuncularımızı Allah korudu" dedi. Söz konusu gelişmelerden sonra bugün oynamaları gereken maçın Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Sütçü şöyle devam etti:

"Bu hastalığın bizim futbolcularımıza da bulaşma ihtimali vardı. Eğer maçı oynasa idik seremoni sırasında veya ikili mücadelelerde virüs bizim futbolculara da geçebilirdi. Kendi adımıza bu hastalığın müsabaka öncesi ortaya çıkmasından dolayı seviniyoruz. Tabii Keçiörensporlu futbolcu arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Milliyet
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla