Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-09-2009, 14:51   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
65 Yağmacı Gözaltına Alındı

Click the image to open in full size.
Seli fırsat bilip yağma yaptıkları iddiası ile 65 kişi gözaltına alındı.

İkitelli ve Halkalı'da şiddetli yağış sonrası sel suları altında kalan işyerlerini yağmaladıkları iddiası ile 65 kişi gözaltına alındı. Malzemelerle birlikte yakalanan şüphelilerden 1'i adliyeye sevk edilirken, diğerleri serbest bırakıldı.

Sel felaketinin yaşandığı Halkalı ve İkitelli'de sular altında kalan işyerlerindeki malzemelerin bir kısmı akıntıyla sürüklenirken, bir kısmı ise yağmalanmıştı. İkitelli'deki işyerleri ile Basın Ekspres Yolu'na saçılan av tüfeğinden, buzdolabına, porselenlerden elektronik eşyaya kadar birçok malzeme vatandaşlar tarafından adeta kapışılmıştı. Yaşanan yağma olaylarıyla ilgili olarak 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bahçelievler 75. Yıl Polis Karakolu'na getirildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen malzemeler ise karakola götürüldü. Sorgulanan şüphelilerden 1'i adliyeye sevk edilirken, diğerleri serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelinin yağma suçunun yanı sıra "polise mukavemet" suçunu işlediği belirtildi.
Sorgusunun ardından serbest bırakılan bir şüpheli "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Elimde ütü vardı. Ben çalmadım ama yoldan aldım. Bu suçmuş" dedi.
Yağma yaptığını kabul etmeyen bir kişi ise "Ben suç işlemedim. Yolda buldum, aldım" şeklinde konuştu.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla